Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Ženske so mi velikokrat odprle oči. Še zlasti s tema dvema odlikama

ljerka-palovec-martin-golob-3.jpg

Lojze Grčman | Aleteia

Martin Golob s pokojno Ljerko Palovec in njeno prijateljico Natašo

Martin Golob - objavljeno 08/03/24

Moj današnji vlog je posvečen dekletom in ženam

Ustvarjeni smo kot moški in ženske, ne glede na to, kako se človek počuti. Nismo ustvarjeni, da bi tekmovali, kdo je boljši ali slabši, ali – bognedaj – koga podjarmili. Ustvarjeni smo, da drug drugega dopolnjujemo. Le moški in ženska lahko skupaj ustvarita družino. Drugače ne gre. Tako je.

Sveto pismo navaja številne zglede žensk, ki so spreminjale svet. Mojzesova mama je bila velika bojevnica za življenje. Njen sin je postal eden glavnih voditeljev izraelskega naroda. Tega je rešila Estera. Devica Marija nam je dala Odrešenika.

Nujno je, da ženske spoštujemo. Moška dolžnost je, da se od njih učimo. Tudi meni so ženske velikokrat odprle oči; za doživljanje sveta, lepote. Odprle so mi oči, kako je treba drugemu prisluhniti in vstopiti v stisko bližnjega. Molimo drug za drugega!

Utrinki z enega od pogovornih večerov – tedaj 98-letna Ljerka Palovec, zdaj že pokojna, in Martin Golob:

Tags:
duhovnikMartin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.