Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Stavkajoči taksist pomagal redovnici, da bi pravočasno prišla do brata in mu darovala ledvico

TAXI-NANTES-AFP

Estelle Ruiz / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Bérengère De Portzamparc - objavljeno 12/03/24

V Nantesu je zaradi stavke taksistov nastala blokada na poti do letališča. Redovnica zato ni mogla ujeti leta, da bi svojemu bratu darovala ledvico. Toda prišlo je do preobrata

Francozi so znani po svojih stavkah. Toda kljub temu, da protestirajo, med protestniki ne manjka dobrosrčnih ljudi, ki sočloveka postavijo na prvo mesto. 14. februarja so v Nantesu stavkali taksisti. Da bi pokazali moč in izrazili svoje mnenje, so blokirali glavni cestni dostop do letališča v Nantesu.

Med potniki, ki niso mogli priti do svojega leta, je bila tudi redovnica, ki je bila na prav posebni misiji. Sestra dominikanka je z vlakom prispela iz mesta Lorient in načrtovala, da bo iz Nantesa poletela v Toulouse. Tja se je želela odpraviti, da bi opravila teste in se pripravila na operacijo, da bi svojemu bratu darovala ledvico.

Pomoč brez pomisleka

Ta misija je ganila stavkajoče, a dobrosrčne taksiste, med njimi je bil tudi Mournir Jouad, 43-letni musliman in družinski oče, ki se je spontano ponudil, da redovnico brezplačno odpelje do Toulousa.

“Brez pomisleka sem se odpravil na pot do Toulousa, saj je imel redovničin brat napovedano operacijo in je čakal na prihod svoje sestre, da bi mu lahko darovala ledvico.”

“Pravi čudež,” je povedala redovnica, ki je bila zares hvaležna taksistu, ki je v isti noči opravil pot do Toulousa in nazaj. Taksista Mounirja so podprli tudi njegovi sodelavci in soprotestniki, ki so zbrali denar, da bi plačali pot, ki bi sicer stala več kot 1600 evrov.

Gre za zgodbo solidarnosti in človeškosti, ki je bratu redovnice omogočila zdravo življenje in preživetje.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Katarina Berden.

Tags:
dobrodelnostredovniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.