Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 4. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ganljivo srečanje: po skoraj 27 letih objela človeka, ki ji je rešil življenje

Rebecca Anderson

Zajem zaslona | Youtube

Kaja Zupanc - objavljeno 15/03/24

"Bog mi je poslal angela"

Oktobra 1997 je na območju North Hillsa v Kaliforniji prišlo do hude nesreče, v kateri sta bili udeleženi mama in hči, 25-letna Rebecca Anderson in njena mati Linda Wageman. Med vožnjo se je v njun avto nenadoma zaletelo drugo vozilo, zaradi hudih poškodb pa je mama v nesreči izgubila življenje.

Potnici je iz gorečega avtomobila reševal policist Daniel Mena. Kljub naporom je uspel pravočasno rešiti le Rebecco. Reševanje mame je bilo že prenevarno. “Preprosto nisem mogel,” je dejal. Od takrat se z Rebecco nista več videla.

Minilo je 27 let

Daniel je našel Rebeccin naslov in ji poslal pismo, v katerem je razkril svojo identiteto ter opisal, kaj se je takrat zgodilo. “Bila sem nezavestna, zato se ne spomnim prav veliko dogajanja med nesrečo in po njej,” je povedala za televizijo KTLA. Mislila je, da so ji pomagali prvi posredovalci.

Objem hvaležnosti

Dogovorila sta se za srečanje, ki je bilo polno čustev in hvaležnosti. Rebecca je oblekla prav posebno majico, na kateri je bila Danielova fotografija skupaj z datumom nesreče, ki je bil vtisnjen v srebrno srce z angelskimi krili, ob strani pa je bilo napisano Na ta dan mi je Bog poslal angela.

Po skoraj 27 letih sta se junak Daniel in Rebecca končno lahko objela. “Ne vem, kako naj se vam zahvalim,” je Rebecca s solzami v očeh povedala moškemu, ki ji je rešil življenje.

To ganljivo srečanje nas spominja na pomembnost poguma in človečnosti v najtežjih trenutkih življenja. Čeprav se morda ne vidimo vsak dan, so dejanja dobrote in pogumna ravnanja tista, ki nas povežejo in naredijo svet boljši kraj za vse.

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.