Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 5. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Deklica, ki so ji presadili srce, je praznovala prvi rojstni dan

Brooklyn Civil

NewYork-Presbyterian Hospital | Facebook

Kaja Zupanc - objavljeno 17/03/24

"Praznovanje hčerinega prvega rojstnega dne nama ob zavedanju, da ima zdravo, normalno delujoče srce, pomeni vse na svetu"

Mala Brooklyn Civil, ki so ji presadili srce, je pred kratkim praznovala prvi rojstni dan, kar predstavlja neprecenljiv mejnik za njeno družino iz New Jerseyja.

Njena darovalka je bila osemmesečna deklica Mia Skaats. V Mijinem in Brooklyninem primeru je Mia prejela popolno presaditev srca, zdrave zaklopke iz njenega starega srca pa so z delno presaditvijo srca prenesli v Brooklynino srce.

Primer zapisan v zgodovino medicine

Brooklyn se je rodila z redko boleznijo, znano kot truncus arteriosus, ki je vplivala na razvoj njenega srca. Zdravniki iz bolnišnice NewYork Presbyterian so kljub tihim dvomom izvedli operacijo, odpravili težave in ji omogočili normalno življenje.

Marc Richmond, otroški kardiolog, ki je vodil ekipo za zdravstveno oskrbo, je poudaril pomen reševanja dveh življenj hkrati.

“Po mojem mnenju je največji del tega uspeha, da smo pomagali dvema otrokoma,” je povedal v sporočilu za javnost. Prvi razlog za smrt otrok, ki so na seznamu za presaditev, je ta, da ne najdejo dovolj hitro ustreznega darovalca. V bolnišnici je bilo na desetine ljudi, ki so neposredno skrbeli za obe malčici.

Starša sta hvaležna, da ima deklica zdravo srce. Veliko jim pomeni, da so prvi rojstni dan praznovali skupaj z družino in prijatelji. “To nam pomeni vse na svetu,” je za spletni medij Today povedala mama Sam.

“Brooklyn je zdaj srečna in zdrava malčica, ki rada pošilja poljubčke, pleše in maha vsem, ki jih vidi,” so zapisali na Facebook profilu bolnišnice New York.

https://www.facebook.com/newyorkpresbyterian/posts/pfbid02asgJ1GEvgXFY1hRs9gZziaartXHuH7f8jh6ntG9VNJX8bCbxcwgoq5w5LqCpJU8cl

Praznovanje življenja se nadaljuje …

Starši obeh deklic načrtujejo še eno praznovanje v mesecu maju, ko bo minilo leto dni od operacije. Želijo si, da se vez med njima ne bi nikoli pretrgala.

Brooklynini starši so bili zelo negotovi, kako bo videti njeno prvo leto, a zahvaljujoč čudovitemu darilu, ki so jim ga dali Mia in njena družina ter zdravniki, so lahko uživali ter praznovali njeno moč in pogum brez skrbi ali strahu, kaj jo čaka v prihodnosti.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.