Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 5. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Radijski misijon: “Molitev naj nas spodbuja, da bomo postajali boljši ljudje”

Radijski misijon Radia Ognjisce 2024

Rok Mihevc

Katarina Berden - objavljeno 18/03/24

Na Radiu Ognjišče poteka že 19. radijski misijon

Radijski misijon na Radiu Ognjišče, ki letos poteka od 17. do 23. marca, bo nekoliko drugačen od tistih, ki smo jih lahko spremljali pretekla leta. Osrednje misijonske nagovore tokrat z nami deli kapucin brat Štefan Kožuh, posneli pa so jih v Assisiju in njegovi okolici, na krajih, povezanih s svetim Frančiškom Asiškim.

Besedam brata Štefana Kožuha lahko prisluhnete vsak dan ob 17. uri. V dopoldanskem času, ob 10.30, spodbude pripravlja župnik v Šentjurju pri Celju Mitja Markovič. Čez dan pa bo kratke misli z nami delil Gregor Čušin.

Od ponedeljka do četrtka bo večerni prenos svete maše ob 19.00 iz Assisija. Od tam pa bo tudi prenos molitve v ponedeljek zvečer ob 20.00. Radijska ekipa, ki je na terenu, bo molila na grobu blaženega Carla Acutisa. Pogovor z njegovo mamo boste lahko slišali v petkovem večeru ob 20.00.

Tudi letos so za petek v času radijskega misijona (22. marec) prosili duhovnike po Sloveniji, da bi bili na voljo za delitev zakramenta svete spovedi.

Letošnji misijon nosi naslov Molitev, utrip življenja, saj je papež Frančišek leto 2024 razglasil za leto molitve, kot pripravo na sveto leto, ki ga bomo obhajali v prihodnjem letu.

Brat Štefan Kožuh je v prvem nagovoru povzel bistvo molitve:

“Molitev kot utrip našega življenja je tista, ki naj nas spodbuja, da bomo postajali boljši ljudje in da bo po nas svet bolj svet. Stopimo torej skozi vrata, skozi vrata milosti tega radijskega misijona.”

Prvi nagovor je nastal v Celicah pri Cortoni. Gre za kraj, ki ga je sv. Frančišek obiskal trikrat. Nagovor si lahko ogledate tukaj:

Vabljeni, da se pridružite misijonu, prisluhnete nagovorom in se z ostalimi poslušalci in ustvarjalci združite v molitvi.

https://www.facebook.com/RadioOgnjisce/posts/pfbid02TZ5RVXLzHwXECbwKco9VM1MgAU1Eu8cGyWQWvy2yv294tVR9XQ8XSNjfa2gnqphkl

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.