Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Izšla je nova knjiga Martina Goloba: 365 dni z Božjo besedo. Jo boste naročili?

Martin Golob, 365 dni z Božjo besedo

Založba Družina

Katarina Berden - objavljeno 20/03/24

Gre za kratke razlage in Martinove misli ob evangelijskih odlomkih

Knjigo 365 dni z Božjo besedo, katere avtor je Martin Golob, je izdala Založba Družina, ob izidu pa so zapisali:

Ena najpomembnejših nalog duhovnika je oznanjevanje Božje besede. V tej knjigi Martin Golob ni zbral razlag posameznih evangeljskih odlomkov, pač pa nam izbira utrinke iz Jezusovega življenja za vsak dan v letu in jih pospremi s kratko mislijo, duhovno spodbudo, premislekom o tem, kako dragoceni smo v Božjih očeh …

Kaj je Martin povedal o svoji novi knjigi?

“Knjiga, ki jo držite v rokah, ima en sam cilj: približati Božjo besedo v vsakdanjem življenju. Spodbuditi življenje iz Božje besede. Hvala za zaupanje, da vam smem spregovoriti preko knjige. Bom pa zelo vesel, če boste zame kaj zmolili in me na ta način podprli v mojem življenju in poslanstvu.”

Kaj o knjigi menijo ostali?

Tone Rode, direktor Družine je povedal, kako gleda na Martinovo oznanjevanje in zakaj se tako veseli izida nove knjige:

Martin je predvsem duhovnik, ki oznanja veselo novico Boga, ki nam je blizu in nas ima rad. To počne dan za dnem, v svoji župniji, na TV ekranih, na raznih dogodkih in preko spleta. In s takšne ali drugačne prižnice vedno kaže na Jezusa, ne nase, ter z ljudmi deli Božjo besedo. In prav iz tega delovanja je nastala knjiga z Martinovimi mislimi in spodbudami ob Svetem pismu. Knjiga, ki se bere po malem, kratek odlomek na dan. Prek nje Martinu spet uspe na domač, preprost in razumljiv način bralce opogumiti, bodriti in jih povabiti, naj stopijo v stik z Bogom. Zato sem tako vesel te knjige, saj ima zelo jasen zakaj in čemu: avtorjevo srčno željo, da bi bralcem ponudil novo stopničko za korak naprej v duhovno globino evangelija.

David Ahačič, vodja knjižnega uredništva o novi knjigi:

Prva knjiga je ponudila priložnost, da se priljubljeni “spletni” duhovnik Martin Golob bolj poglobljeno predstavi skozi pričevanje o svojem življenju, delu in poslanstvu. Številni bralci so ga prepoznali kot nasmejanega, energičnega in sproščenega duhovnika, ki se na številne načine trudi  biti dobro orodje v Božjih rokah.

Tudi v drugi knjigi usmerja našo pozornost k Bogu, in sicer po Njegovi besedi, kakor je zapisana v Svetem pismu. Vabi nas, da si vsak dan vzamemo nekaj minut za branje evangeljskega odlomka, kar nam pomaga začutiti, da nas Gospod spremlja v vsakdanjem življenju. Izbrane odlomke Martin pospremi z značilno prijaznimi spodbudami, anekdotami in osebnimi spomini.

Kako do knjige?

Knjigo lahko naročite na spletni strani Založbe Družina na TEJ povezavi. Za več informacij se lahko obrnete na e-poštni naslov: narocila@druzina.si ali na telefonsko številko Založbe Družina: 01 360-28-28.

Cena knjige v prednaročilu je 26,91 €, redna cena pa bo 29,90 €. Prednaročilo je možno do 7. 4. 2024, knjigo bodo začeli odpošiljati po tem datumu.

Tako kot Martinova prva knjiga Na spletni prižnici, ima tudi nova knjiga 365 dni z Božjo besedo dobrodelni pečat, saj bosta 2 evra od vsakega prodanega izvoda darovana v dobrodelni namen.

Tags:
knjigeMartin Golob
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.