Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 30. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kristjani me pogosto razočarajo. Zakaj bi sploh še vztrajal v Cerkvi?

Aleks Birsa Jogan; Tezka vprasanja o Bogu

Siniša Kanižaj | Družina

Aleteia Slovenija - objavljeno 29/03/24

Kako naj živim v grešni Cerkvi?

V drugi epizodi Družininega video projekta Težka vprašanja o Bogu se je študent Aleks Birsa Jogan poglobil v temo, ki je v današnji Cerkvi žal zelo aktualna in pereča.

Sprašuje se, kako naj živi in bo del Cerkve, znotraj katere prihaja do spolnih zlorab, vzvišenosti, pretiranega kritiziranja in obsojanja. Kako je lahko najbolj “pobožna” soseda tista, za katero vsi vejo, da je skregana z vsemi?

Kako si je odgovoril Aleks? Oglejte si spodnji posnetek.

“Cerkev ni samo človeška, ampak tudi Božja, saj je pri njenem nastajanju ves čas sodeloval Bog. Rečemo lahko, da je Božji projekt. In ker je Cerkev ustanovil Bog, ni samo grešna, ampak tudi sveta. Bog povzroča, da je sveta, ljudje pa, da je grešna.”

Ne pozabimo, da so Cerkev vsi kristjani. Tudi mi! In ne pozabimo, da je z nami tudi Bog.

Težka vprašanja o Bogu

Gre za serijo 20 težkih vprašanj o Bogu, ki jo pripravlja Družina, odgovore na vprašanja pa išče študent Aleks Birsa Jogan pod mentorstvom dr. Bogdana Dolenca. Nova video serija obljublja še več težkih, vznemirljivih vprašanj, ki se dotikajo različnih vidikov vere.

Vsak teden bo predstavljena nova epizoda, ki bo obravnavala različna težka vprašanja o Bogu, od odnosa do Cerkve do vprašanja o posmrtnem življenju.

Gledalce vabi k premišljevanju in raziskovanju lastne vere ter k odpiranju dialoga o pomembnih temah, ki se dotikajo duhovnega življenja.

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.