Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Sestre uresničile svoje sanje in izbrale isti poklic: “Če imaš ob sebi Boga, zmoreš vse”

Lawrence sisters; nurses

Adelphi University | Facebook

Katarina Berden - objavljeno 29/03/24

"Naše vezi so nam pomagale, da smo vztrajale"

David in Yonette Lawrence sta skupaj s svojimi šestimi hčerami doživela težko preizkušnjo. Pred desetimi leti so ostali brez doma, od takrat se je družina iz New Yorka ves čas selila od enega sorodnika ali družinskega prijatelja k drugemu.

Ena od sester, 24-letna Lauren, se spominja, da je bilo zelo zahtevno in da so doživeli veliko pretresov in težkih trenutkov. Toda sestre niso dovolile, da bi jih ta težka preizkušnja ustavila pri uresničitvi njihovih sanj, da bi postale medicinske sestre.

Oče jim je kmalu za tem, ko so ostali brez doma, in so sestre zaradi selitev težko hodile v šolo, povedal, da ne želi, da bi jim njihova situacija onemogočila možnosti za izobrazbo. Starša sta jih začela izobraževati na domu, saj sta jim želela ponuditi vse možnosti za nadaljnje izobraževanje.

Sestre so končale osnovnošolsko in gimnazijsko izobraževanje, vse so uspešno maturirale in končale kolidž. Kot deklice so imele zelo različne interese, nato pa so ugotovile, da je vsem skupno to, da želijo pomagati drugim, zato so se odločile, da želijo biti medicinske sestre. Vse so končale prvo stopnjo študija javnega zdravja.

“To je bila res velika pustolovščina, a medsebojno spodbujanje in vera v Boga sta nas držala pokonci, da nismo obupale,” je povedala 22-letna Danielle.

Sestre, stare od 19 do 25 let, so začele magistrski študij javnega zdravja, njihov cilj pa je, da uspešno končajo šolo za medicinske sestre. Kljub težkemu otroštvu in mladosti so vsak dan bližje uresničitvi svojih sanj.

Njihov ponosni oče David je za portal People povedal: “Zelo sem vesel, da so skupaj dosegle vse to. Vedno jim pravim, da življenje ni pošteno in da ko ti nastavi oviro, se ji moraš prilagoditi in nadaljevati pot naprej.”

“Če imaš ob sebi Boga, zmoreš vse,” se strinjajo sestre.

https://www.facebook.com/AdelphiU/posts/pfbid02DXaR5U8xpjzhLXuNPNoLj7QRm9o9dq5advjfcTynYvLyLZbHC5H5h7CswCw8KG23l

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.