Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Družina, ki spodbuja prijateljstvo med otroki: “To je odnos, ki bo trajal vse življenje”

Meinke family

@kellymmeinke | Instagram

Tina Martinec Selan - objavljeno 30/03/24

"Naša družina seveda ni popolna in kdaj kdo tudi na koga zakriči, a otroke skušava naučiti spoštovanja in uporabe besed, ki niso žaljive in ki ne morejo tako močno prizadeti"

Kelly in Fred s Floride sta dolgo mislila, da ne bosta mogla imeti otrok. Leta 2005 sta se poročila po treh letih, ko sta bila fant in dekle. Potem pa sta kar pet let čakala na otroka.

Osem otrok, od tega dvakrat dvojčki in enkrat trojčki

Leta 2011 pa sta dobila dvojčke. Nista mogla verjeti, kako ju je Gospod po letih brezupa in truda, da bi povečala svojo družino, blagoslovil ne z enim, ampak kar z dvema otrokoma.

A zgodba njune družine se je s tem šele začela. Dve leti pozneje sta dobila sina. Po še dveh letih sta doživela presenečenje, saj so se napovedali trojčki. In nato se je šestim otrokom pridružil še en, drugi par dvojčkov. Na svojem Instagramu pa sta zapisala: “Ker sva očitno dovolj nora, sva vsem tem otrokom pred dvema letoma priključila še dva psa.”

Kakšni so vzgojni prijemi v njihovi družini? Zakonca Meinke sta precej stroga starša. Otroke šolata doma, kjer imajo veliko priložnosti za socializacijo ob tako velikem številu bratov in sester.

Mama Kelly je bila, preden se je odločila ostati doma z otroki, namreč učiteljica razrednega pouka. Veliko hodijo v muzeje, parke in na različne prireditve. Poleg tega pa imajo otroci tudi obšolske in športne dejavnosti, kjer se srečujejo z drugimi otroki zunaj njihove družine.

View this post on Instagram

A post shared by Kelly Meinke (@kellymmeinke)

Stroga vzgoja z bogatimi sadovi

Otrokom ne dovolita pametnih telefonov, starejši otroci imajo le običajne telefone, da lahko pokličejo s kakšne športne aktivnosti, če potrebujejo prevoz. Prav tako otroci ne smejo imeti svojih profilov na družbenih omrežjih – za zdaj.

Enako velja za gledanje videov na YouTubu, preprosto zato, ker čutita, da je na tej platformi toliko vprašljivih vsebin, do katerih lahko dostopajo tudi otroci, da sta se odločila te vsebine omejiti. Oče in mama ne dovolita, da bi njuni otroci prespali pri prijateljih, čeprav se občasno strinjata, da kakšen prijatelj njunih otrok prespi pri njih.

Zelo spodbujata ukvarjanje s športom in družinsko pravilo je, da morajo v športni aktivnosti, ki so si jo izbrali, otroci vztrajati vsaj do konca šolskega leta. S tem jih želita naučiti vztrajnosti in predanosti, saj ni prav, da se za nekaj odločimo, potem pa ob najmanjšem izzivu odnehamo. Prav tako pa spodbujata tudi spoštljivo komunikacijo.

“Naša družina seveda ni popolna in kdaj kdo tudi na koga zakriči, a otroke skušava naučiti spoštovanja in uporabe besed, ki niso žaljive in ki ne morejo tako močno prizadeti. Besede imajo veliko moč in so odsev tega, kar se dogaja v naših srcih. Ker je otrok veliko, pa jih skušava naučiti tudi tega, da ne prekinjajo drug drugega in si ne skačejo v besedo. Naj tisti, ki trenutno govori, najprej konča, potem dobi besedo naslednji.”

“Prijateljstvo med njimi je najbolj dragocen odnos, kar ga bodo imeli”

Medsebojna povezanost otrok je nekaj, kar Kelly najbolj ceni v tako veliki družini. “Otroci so drug drugemu najboljši prijatelji. Seveda se skregajo, to je normalno. Takrat jih opomniva na to, da bodo njihovi bratje in sestre ter odnos, ki ga imajo, trajali dlje od vseh drugih odnosov v njihovem življenju. Želiva si spodbujati prijateljstvo med njimi, da bi se nadaljevalo tudi v njihova stara leta.”

Kako čudovita in pisana druščina je družina Meinke, si lahko samo predstavljamo. Ker sta zaupala Bogu in njegovim načrtom, je ta v življenju zakoncev Kelly in Freda naredil res veliko čudežev.

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.