Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Ko vaši otroci odidejo od doma, jim predajte to sporočilo

Vulnerable Teenage Boy On The Street After Leaving Home

Daisy Daisy | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 04/04/24

Ko se vaši otroci pripravljajo na odhod od doma, se prepričajte, da so si zapomnili te besede

Ena najtežjih stvari za starša je gledati, kako vaši odrasli otroci zapuščajo družinsko gnezdo. Čeprav ste navdušeni – in verjetno pripravljeni – da postanejo polnopravni odrasli, je morda po drugi strani težko pomisliti na dejstvo, da ne boste vedno v bližini, da bi jih zaščitili, če vas bodo potrebovali.

Težko je tudi spoznanje, kar zagotovo iz lastnih izkušenj veste, da je življenje včasih zelo težko. In ko pogledate svoje otroke, si seveda ne želite, da jih doletijo težave, s katerimi ste se morda srečali že sami.

Vendar je kljub strahu v vašem srcu vaša naloga, da svoje otroke pošljete v svet, da preživijo, rastejo in, upajmo, uspevajo. Prepričati se želite, da bodo lekcije, ki ste jim jih posredovali v preteklih letih, ostale v njihovih mislih in jim pomagale, da bodo imeli lepo in uspešno prihodnost.

“Pridi domov”

Ko se vaš otrok odpravi od doma, mu lahko daste še zadnjo popotnico, ki jo je v objavi na Instagramu delil neki oče:

Če tvoja zveza razpade, pridi domov. Če ne boš več zmogel plačevati položnic, pridi domov. Če tvoje duševno zdravje začne slabeti, pridi domov. Če se kadarkoli počutiš osamljenega, pridi domov. Če narediš kaj narobe, pridi domov, pomagali ti bomo to popraviti. A najbolj pomembno, ne glede na to, kje si, koliko si star, kako se razumemo, vedno lahko prideš domov. Naš dom bo vedno tvoj dom.

View this post on Instagram

A post shared by Worth Feed (@worthfeed)

Pravzaprav je preprosto povabilo “pridi domov” nekaj, kar nam je dobro znano tudi iz Svetega pisma. Prilika o izgubljenem sinu, v kateri je obubožani sin dobrodošel nazaj, potem ko je svojo dediščino potratno porabil, govori o brezpogojni Očetovi ljubezni do nas otrok.

Zato povabilo svojim otrokom, naj se v kakršnihkoli okoliščinah vrnejo domov, ne odraža le vaše vloge ljubečega starša, temveč tudi vašo vero.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Katarina Berden.

Tags:
družinavzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.