Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

V bolnišnici je spoznala svojega moža in hčer, za katero je molila

Deras family

Taylor Deras | Facebook

Kaja Zupanc - objavljeno 04/04/24

Navdihujoča zgodba dveh zdravstvenih delavcev

Taylor in Drew Deras sta se zaljubila v bolnišnici, kjer sta zaposlena kot medicinska sestra in medicinski brat. Njuno zgodbo so zaznamovale nočne izmene. “Ponoči veliko časa posvetiš svojim pacientom, hkrati pa med delom bolje spoznaš svoje sodelavce,” je povedal 35-letni Drew.

Med odmori za malico sta se začela pogovarjati in povezovati. V družbi drug drugega sta resnično uživala.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10161174558597598&set=a.496251297597&type=3

Nepričakovan prihod deklice v njuni življenji

Leta 2020 sta se poročila. Njuno življenje pa se je že čez eno leto nepričakovano spremenilo. Na oddelek intenzivne nege so sprejeli novo pacientko, malčico, za katero sta bila zadolžena. Deklica Elle se je rodila leta 2021 v 23. tednu nosečnosti, tehtala pa je le nekaj več kot en kilogram.

Mala Elle se je soočala s številnimi zdravstvenimi izzivi. Rojena je bila z bronhopulmonalno displazijo, kronično obliko pljučne bolezni. Taylor je prevzela vlogo negovalke na tem oddelku in je predano skrbela za deklico.

Novorojenčica je potrebovala celo transfuzijo krvi, njeno stanje je bilo zelo rizično, je Taylor razkrila za medij People. Občasno je deklico v bolnišnici obiskala le njena mama in vse je kazalo na to, da ne bo mogla skrbeti zanjo.

Mala Elle je v bolnišnici ostala osem mesecev, kar je Drewu omogočilo, da se je tudi sam zbližal z malčico. “Prvi meseci z njo so bili zelo pomembni, veliko dni sem jo imel ob sebi,” je dejal. Sčasoma je biološka mama prenehala obiskovati deklico, kar je odprlo vrata za nadaljnje korake.

Postala sta njena starša

Taylor in Drew sta izrazila željo, da bi malo Elle posvojila. S tem je soglašala tudi dekličina biološka mama, ki je dejala: “Hočem, da jo Drew in Taylor vzameta domov.” Ker se je njeno zdravje še naprej izboljševalo, je bila malčica prav na svoj prvi rojstni dan končno pripravljena, da zapusti bolnišnico.

Veselo praznovanje se je nadaljevalo 18. novembra 2022, ko jo je par uradno posvojil. 🙂

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10163166810892598&id=778507597&substory_index=375938298211612

Kljub temu, da Elle še vedno potrebuje cevko v grlu za lažje dihanje, se zelo dobro razvija. Drew in Taylor sta še vedno osupla nad vplivom bolnišnice na njuni življenji. “Ne vem, kako se je to zgodilo,” pravi Taylor. “Zdi se mi, da je imel Bog načrt zame. Slišala sem njegov glas, ki pravi: ‘Tvoja pot je v zdravstveni negi, tam je tvoj mož, tam je tvoja hči, za katero si molila.'”

Družina Deres je dokaz, da življenje lahko piše najlepše zgodbe, ko to najmanj pričakujemo. Skozi vse izzive, s katerimi se je morala soočiti mala Elle, sta Drew in Taylor pokazala izjemno moč in predanost ter postala njena ljubeča starša.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10163385296807598&set=pb.778507597.-2207520000&type=3&locale=sl_SI

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.