Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev k svetemu Antonu, da bi našli življenjskega sopotnika

GIRL PRAYING

SHUTTERSTOCK

Aleteia Brazilija - objavljeno 09/02/18

Ne škodi, če iskanje podpremo tudi z molitvijo

Sveti Anton Padovanski spada med najbolj priljubljene svetnike, ki se mu lahko priporočite, ko kaj iščete – na primer moža oziroma ženo.

Seveda ga lahko prosite z besedami po lastnem navdihu, tu pa le predlog, kako prositi, da bi našli življenjskega sopotnika.

Moj veliki prijatelj sveti Anton, ti, ki si zavetnik zaljubljencev, ozri se name, na moje življenje, na moja hrepenenja in posreduj zame. Brani me pred nevarnostmi, odvrni od mene nesrečo, zablode in razočaranja. Pomagaj mi, da bom realen / realna samozavesten / samozavestna, dostojanstven / dostojanstvena in vesel / vesela. Naj najdem dekle / fanta, ki mi bo všeč, ki bo delavna / delaven, dobra / dober in odgovorna / odgovoren. Ki bo znala / znal pogumno stopati v prihodnost in proti življenju v dvoje. Ki se bo pripravljena / pripravljen dati na razpolago kot nekdo, ki je od Boga prejel sveto poklicanost in obvezo do družbe. Naj bo moja zaljubljenost srečna in moja ljubezen brezmejna. Naj vsi zaljubljenci iščejo medsebojno vzajemno razumevanje, skupnost za vse življenje in rast v veri. Amen.

WOMAN,FRUSTRATED

Preberite še:
Vas muči stres? Tu je molitev, ki vas bo osvobodila nepotrebnih skrbi.


INSOMNIA

Preberite še:
Ne morete mirno spati? Zmolite to molitev.


WOMAN THINKING

Preberite še:
Molitev za trenutke, ko nas obvladuje strah

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila portugalska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Maja Pintarič.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.