Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 24. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

6 pasti na socialnih omrežjih, ki škodujejo vašemu zakonu

PHONE TAKING PHOTO

Unsplash

Marta Brzezińska-Waleszczyk - objavljeno 11/06/18

Morda se vam bo zdelo, da je to zdrava pamet, a vseeno poskrbite, da ne sabotirate vašega odnosa

Nezvestoba, neodkritost, pomanjkanje skupnih interesov, pomanjkanje intimnosti, poroka z napačno osebo, finančne težave ‒ to so razlogi, ki jih najpogosteje navedejo pari, ki se ločijo. Kaj pa socialni mediji?

To, da smo aktivni na socialnih omrežjih, je lahko tesno povezano tudi z ločitvijo. Kar objavljamo na primer na Facebooku, odraža naš odnos z osebo in vpliva na to, kako drugi gledajo na nas.

Ameriški medij HuffPost je navedel šest razlogov, zaradi katerih lahko s socialnimi omrežji uničimo zvezo. Mi smo jih uredili nekoliko po svoje in pripisali zraven še nasvete, kako lahko zakon obdržimo na trdnih tleh.


PROBLEMY MAŁŻEŃSKIE

Preberite še:
Nevarnosti, ki grozijo katoliškim zakonom

1. Pregledovanje Facebooka v prisotnosti partnerja

Ena izmed dejavnosti, ki zelo škoduje našemu odnosu, je, če ves čas preverjamo naš telefon, tablico ali računalnik. Kot da bi bila naprava del roke. Vaš dragi ali vaša draga bi morda želela, da se pogovarjata, ali pa bi želela, da bi imela romantičen večer, vi pa samo pregledujete objave na Facebooku in pišete komentarje.

Morda vas je strah, da bi kaj zamudili, a verjemite, da nič ni bolj pomembno kot to, da v zakonu ugasnemo elektronske naprave in skupaj preživljamo čas s čim manj motečimi dejavniki. Samo tako ga namreč lahko preživimo kakovostno in samo tako lahko naš odnos raste.

2. Odkritost

Čeprav smo z nekom povezani samo na socialnih omrežjih, to ni bistveno drugače, kot če bi bili z njim povezani tudi v resničnem življenju. Če greste s starim prijateljem na primer na kavo, to delite s svojo ženo ali možem, saj vam to veliko pomeni. Isto bi moralo biti tudi s klepeti na socialnih omrežjih. S kom se pogovarjate, četudi samo prek spleta, ne bi smela biti skrivnost.

Skrivnosti za zakon nikakor niso dobre. To seveda ne pomeni, da morate pojasnjevati vsako vašo objavo, pomembno pa je, da ste odkriti o tem, kaj počnete na socialnih omrežjih, da ne bi prišlo do nesporazumov.


CHARLES AND ZITA

Preberite še:
5 cesarjevih nasvetov za dober zakon

couple
Por Monkey Business ImagesPreberite še:
Vidiki zakonske (ne)zvestobe, na katere morda še niste pomislili

3. Prižiganje starih plamen

Verjetno se vam je že zgodilo, da ste po določenem času na socialnih omrežjih preverili, kaj počne vaš bivši ali vaša bivša. Iz čiste radovednosti. Pa vendar je to zelo spolzek teren. Paziti moramo, da se iz radovednosti ne razvije kaj več. Vse je v redu, dokler ne začnemo primerjati svojega zdajšnjega partnerja z bivšim, začnemo komentirati njegove objave in podobno.

Vaše srce mora biti v zvezi, v kateri ste, in tudi zato morate biti s partnerjem ves čas odkriti. Naj vas spomini ne zapeljejo.

4. Primerjanje z drugimi

Socialna omrežja so lahko zelo kruta. Vsak se namreč potrudi, da objavi najlepšo fotografijo, tudi če je povsem “zrežirana”. Seveda nihče ne bo objavil fotografije prepira in zato se vam lahko zazdi, da imajo drugi popolno življenje, vi pa ne. A naj vas takšne objave ne zavedejo, predvsem pa se ne primerjajte z drugimi. Če že, so vam drugi lahko v navdih. Če je vaši prijateljici mož prinesel rože in je fotografijo objavila na Facebooku, potem na primer vi danes presenetite svojega moža in ga peljite na romantično večerjo.


COUPLE THERAPY

Preberite še:
6 znakov, da potrebujete zakonsko terapijo, čeprav zakon ni v krizi

5. Preveč osebnih informacij

Intimne podrobnosti o vaši zvezi in odnosu ne sodijo na socialna omrežja. Če pa ste to naredili še brez vednosti vašega partnerja, je še toliko bolj narobe.

6. Zavidanje samskim

Ste ljubosumni na vaše samske prijatelje, ki “uživajo življenje”. Zavedajte se, da ima tudi samsko življenje svoje slabosti. Najbolj očitna med njimi je osamljenost. Ne dovolite, da bi zaradi zavidanja drugim pozabili na to, kar imate.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


YOUNG COUPLE

Preberite še:
Desetkrat NE za dober zakon


WEDDING

Preberite še:
7 stvari, ki bi jih moral pred poroko izkusiti vsak par


MŁODA PARA

Preberite še:
Je to res ženska, s katero sem se poročil?

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.