Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Mali Lazar je premagal raka na priprošnjo sv. patra Pija

web3-little-boy-play-bed-hospital-e1556603023283.jpg

Shutterstock

Fotografija je simbolična.

Matthew Green - objavljeno 07/07/19

Družina je molila k p. Piju, še preden so dobro vedeli zakaj

Ali gre za čudež, zdravilo ali oboje? Presodite sami. Greicy Schmitt, mati treh otrok iz Brazilije, je na družbenih omrežjih nedavno pričevala o tem, kako je njen najmlajši sin, Lazar, premagal rakavo obolenje, potem ko je vsa družina goreče molila k sv. patru Piju.

Molite za svojega sina!

Zgodba se je začela oktobra 2016, ko se je Greicyjina družina po sveti maši v domači župniji srečala s posvečenim članom območnega katoliškega gibanja Pot (v portugalščini O Caminho). Mož jih je vprašal, kako je ime njihovemu najmlajšemu sinu, in jim naročil, naj zanj molijo k p. Piju. Schmittovi za p. Pija še nikoli niso slišali, vendar so se takoj poučili o njegovem življenju in navdušeno sprejeli češčenje priljubljenega italijanskega svetnika.


GRUNEWALD

Preberite še:
Zadnje besede ni imel rak, temveč ljubezen

Takrat še niso vedeli, zakaj bo Lazar potreboval njihove molitve, toda Sveti Duh je očitno deloval v srcu in mislih posvečenega moža iz katoliškega gibanja. Maja 2017 so pri dečku, takrat starem komaj osemnajst mesecev, odkrili retinoblastom (rakav očesni tumor pri otrocih) in molitev je nenadoma dobila drug pomen. V svojem pričevanju je Greicy zapisala: “Naša vera in zaupanje v priprošnjo p. Pija sta nas krepila.”
Preberite še:
Premagala je raka, zmaguje za Slovenijo

Pater Pij varuje malega Lazarja

Mali Lazar je preživel devet mesecev operacij in drugih oblik zdravljenja. “Po zadnji kemoterapiji,” je povedala Greicy, “sem p. Pija prosila, naj večno varuje našega Lazarja, in mu obljubila, da bom noviciatu Gibanja Pot podarila njegovo podobo.” Zaobljubila se je januarja 2017, noviciatu pa je čudovito svetnikovo podobo darovala na njegov god, 23. septembra istega leta.

In Lazar je premagal raka. S starši in starejšima bratoma, Joãom in Augustom, živi v mestu Paraná na jugu Brazilije. Vsi trije dečki so navdušeni ministranti in zelo radi jahajo.


WEB 3 ANA SAJOVIC

Preberite še:
Rak pri 23 letih: “Tako dobro, kot se počutim zdaj, se nisem nikoli prej”

View this post on Instagram

A post shared by irmãoscavaleiros (@irmaoscavaleiros)


Maddalena Vannicelli

Preberite še:
Pri sedmih letih se je borila z rakom. Danes sanja, kako bi na istem oddelku pomagala drugim

Nekateri ljudje bodo morda rekli, da je mali Lazar ozdravel zgolj zaradi sposobnih zdravnikov, toda ne smemo pozabiti, da Bog zelo pogosto deluje prek človeških rok. Priprošnja sv. patra Pija je družini pomagala, da so ostali močni in da niso izgubili upanja, zato lahko mirno rečemo, da je svetnik pri Bogu izprosil milost, s katero je vodil zdravniško ekipo, ki je obravnavala malega Lazarja, in mu povrnil zdravje.

Vera naj ostane trdna skala

Naj bo vera, ki je Schmittove vodila skozi težko preizkušnjo rakavega obolenja ter jim ohranila moč in upanje, še naprej njihova trdna skala in temelj; in naj p. Pij vse življenje bdi nad malim Lazarjem in njegovima bratoma. P. Pij, prosi za vse nas!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


PLEČNIK CHURCH

Preberite še:
Kako se je bežigrajska cerkev “selila” po Ljubljani
Preberite še:
Kako se izogniti stresu na poročni dan


CVETANA PRIOL GRAVE

Preberite še:
Svetniška kandidatka podaja navodila za življenje

Tags:
bolezenotrocirak
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.