Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Premagala je raka, zmaguje za Slovenijo

web-3-nika-baric-e1561973120254.jpg

VID PONIKVAR | SPORTIDA

Lojze Grčman - objavljeno 02/07/19

Včasih je treba storiti korak nazaj, da lahko napraviš dva naprej, sporoča Nika Barič

Nika Barič je najboljša slovenska košarkarica. V zadnjih štirih letih se je s svojim ruskim klubom Jekaterinburgom trikrat povzpela na vrh Evrope. Čeprav je stara komaj 26 let, pa je v življenju dobila še veliko pomembnejšo bitko, kot so tiste na igrišču. Bitko z rakom ščitnice.

Diagnoza se je razvila iz bolečin v ušesih, ko je imela 14 let. Na srečo je bil rak odkrit v zgodnji fazi. “Morala sem obiskovati radioterapije, to me je res izčrpalo, zelo sem shujšala, zato nekaj mesecev nisem igrala košarke,” je slovenska reprezentantka pred časom povedala za Ekipo SN.


jaka malus

Preberite še:
Z družino bratu pomagal premagati raka: “On je pravi borec, zmagovalec”

“Vse od takrat moram vsako jutro jemati tablete, ki nadomeščajo delovanje ščitnice. Zame to odkritje ni bilo tako šokantno, mislim, da se pri teh letih nisem dobro zavedala, kaj to pomeni, čez vse to sem šla, kot bi šla na kavo. (smeh) Veliko težje je bilo za starše, ki so točno vedeli, kaj bi lahko bilo,” je dodalo dekle iz Trbovelj. Z njenim zdravjem je zdaj vse v redu. Le hitreje postane utrujena.

V teh dneh Slovenijo zastopa na evropskem prvenstvu v Srbiji, kjer ekipa številne in glasne navijače navdušuje s srčno igro v slogu vse za eno in ena za vse. Slovenija se je s pomembno zmago nad Turčijo zavihtela na položaj, ko lahko napreduje med najboljšo evropsko osmerico. Nika je pravi vodja reprezentance, ki dela soigralke (še) boljše in prevzame odgovornost na svoja ramena, ko je najtežje.


WEB 3 ANA SAJOVIC

Preberite še:
Rak pri 23 letih: “Tako dobro, kot se počutim zdaj, se nisem nikoli prej”

Nika Barič je pred leti postala prva Slovenka, ki jo je izbral klub iz ženske različice lige NBA. V ZDA se še ni podala, a to ostaja njena velika želja. Predvsem pa jo v življenju vodi pozitiven duh. Tudi ko je težko in naporno.

“Ne glede na to, kaj se zgodi, moramo na svet gledati pozitivno. Če se hoče, se vse da. Nič hudega, če se včasih počutiš slabo, brez energije. Včasih je treba storiti korak nazaj, da potem narediš dva naprej,” je del svoje miselnosti razkrila za Večer.




Preberite še:
Izpoved profesionalnega igralca pokra, ki je postal redovnik




Preberite še:
Martin Golob se odpravlja na morje. Kdo bo imel pa mašo?


CONFIRMATION

Preberite še:
Dragi sošolec novomašnik

Tags:
bolezenšport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.