Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kje lahko moški najde svojo srečo?

RADOŚĆ

Marius Ciocirlan/Unsplash | CC0

Maciej Jabłoński - objavljeno 18/07/19

V srcu vsakega moškega je praznina, ki jo lahko napolni le Bog in njegova ljubezen. Sprejemanje Božje milosti in rast v veri je moje življenje spremenilo bolj kot karkoli drugega

Če si žena, upam, da ti bo dalo to razmišljanje vpogled v to, kaj tvoj mož misli in čuti, če tega ne more ubesediti sam. Če si mama, upam, da ti bo pomagalo pri razumevanju potreb lastnih sinov.

Če pa si moški, te pozivam k temu, da preveriš, koliko spodnjih točk izpolnjuješ. Ne išči bližnjic in ne poskušaj si ustvariti življenja brez njih. Z odsotnostjo nekaterih se seveda da preživeti, nikakor pa se ne da “živeti na polno”.


COUPLE

Preberite še:
3 dejstva o moških, zaradi katerih boste bolj razumele svoje može, sinove, očete in brate

Moški se mora čutiti spoštovanega

Človekovo potrebo po spoštovanju je težko preceniti. Če se moški počuti spoštovanega, se z vsakodnevnimi izzivi sooča poln energije in z optimizmom. Če ne, se ne počuti, da je cenjen, in manj zaupa v lastne zmogljivosti.

Potrebuje delo, ki mu bo v izziv

Moški potrebuje službo, ki ga bo navdihovala in v kateri se bo lahko izkazal. Poklicna kariera včasih tega ne ponuja – v tem primeru je strast potrebno poiskati drugje.




Preberite še:
“Dedce je treba spraviti blizu mej njihovih zmogljivosti”

Potrebuje čas zase

Moški mora najti čas za refleksijo in razmislek o tem, kaj je zanj pomembno. Mora se biti sposoben umakniti iz hitrega tempa vsakdana na način, da si lahko osveži um, regenerira telo in obnovi dušo.

To je pomembna potreba. Nekateri moški to raje naredijo povsem ločeno od družine. Toda možje, ne pozabite, da so potrebe vaše družine prav tako pomembne kot vaš “čas zase”! Namesto da se odpravite od doma z večdnevno odpravo v gore, lahko vstanete bolj zgodaj in ta čas posvetite molitvi in razmišljanju o Božji besedi, nato pa preostanek dneva posvetite tistim, ki vas potrebujejo in imajo radi.


MAŁŻEŃSTWO

Preberite še:
Vas zanima recept za povezanost v zakonu?

Nadzorovati mora svoja čustva

Veliko moških se bori z nenadzorovano jezo. Razlog za to je zadrževanje čustev, ki jih nazadnje ne izrazijo v solzah in žalosti, temveč celo v besu – pogosto do ljudi, ki jih imajo najraje.

Toda moški bi moral biti za svojo družino in bližnje tisti, ki prinaša mir in varnost, ne pa prinašalec negotovosti in jeze. Zato se mora soočiti z lastno preteklostjo in čustvi: ne smemo dovoliti, da v naših mislih prevladujeta bes in maščevanje.


SPEED DATING

Preberite še:
Kako v sedmih korakih povabiti na zmenek

Potrebuje odnos z Jezusom

V srcu vsakega moškega je praznina, ki jo lahko zapolnita le Bog in njegova ljubezen. Prejemanje Božje milosti in rast v veri prek graditve odnosa z Jezusom, preučevanja Svetega pisma in molitve je spremenilo moje življenje bolj kot karkoli drugega. Vem, kje bi bil danes brez tega odnosa, saj sem bil v takšnem položaju pred šestimi leti.

Ne glede na to, kdo ste in kaj delate, bo Božja milost vedno večja od vaših težav. Življenje me je izučilo, da se lahko čutim izpolnjenega le takrat, ko najpomembnejše mesto na lestvici vrednot zavzame Bog.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Veronika Snoj.


MIŁOŚC

Preberite še:
“Verjela sem, da bo Bog uredil moje življenje in da bom v njem srečna”




Preberite še:
7 otrok, jasna stališča do materinstva in gejevskih parov. To je nova evropska komisarka


PREGNANT WOMAN

Preberite še:
Noseča in prestrašena, a medicinska sestra je rekla to, kar sem morala slišati

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.