Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 13. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Pierce Brosnan: “Vera mi je pomagala preživeti življenjske tragedije”

web3-pierce-brosnan-actor-portrait-sebaso-ccbysa3-0-cc.jpg

@sebaso CCBYSA3.0-cc

Iwona Flisikowska - objavljeno 15/10/19

Igralec poudarja, da je njegova največja pustolovščina in strast družinsko življenje, sčasoma pa vse bolj spoznava in ceni, da je vse, kar je v življenju dobil, posledica Božje previdnosti

Piercea Brosnana so pogosto primerjali s Caryjem Grantom. Njegova vloga zasebnega detektiva Remingtona Steeleja v seriji NBC je pridobila tako veliko priljubljenost, da so ga gledalci izbrali za naslednika Rogerja Moora v seriji filmov o Jamesu Bondu.


WEB 3 FILM ALOJZIJ GROZDE

Preberite še:
Film o blaženem Lojzetu Grozdetu, ki že prejema nagrade po svetu, prihaja v Ljubljano

Igralec je štirikrat igral slavnega agenta 007, v filmih Zlato oko, Jutri nikoli ne umre, Vse in še svet in Umri kdaj drugič. Agent 007 kljub črnim scenarijem izstopi iz pasti, premaga številne ovire, težke razmere in preizkušnje. Še posebej, ko dobro in zlo nista tako očitna na prvi pogled.

Vendar se je izkazalo, da se je moral Pierce Brosnan v osebnem življenju večkrat soočiti s “silami zla”, ko se je skušal spoprijeti s trpljenjem ljubljenih: smrt žene in hčerke, huda nesreča njegovega sina in njegova lastna. Soočati se je moral z družinsko tragedijo.


WIZARD OF OZ

Preberite še:
10 lekcij, ki se jih lahko naučimo iz filma Čarovnik iz Oza

Spomnimo, da je Pierce Brosnan izgubil ženo, ki je v začetku devetdesetih umrla za rakom. Nekaj let zatem je boj proti raku izgubila tudi njegova hči Charlotte. Igralec je v številnih intervjujih priznal, da mu molitev in odnos z Bogom omogočata, da nenehno upa in se pobere po stiskah, ki jih je doživel.

To, da sem katoličan, imam v DNK

V enem od intervjujev je igralec dejal: “To, da sem katoličan imam v DNK.” Omenil je, da mu je vsakodnevna molitev pomagala v težkem vsakdanu, ko je žaloval po smrti svoje žene in nato hčerke. In pomaga mu biti oče, igralec, človek: “Vedno se spominjam molitve, na koncu dneva ostanejo Bog, Jezus, katoliška vzgoja, vera. Vera mi je pomagala v trenutkih največjega trpljenja, dvoma in strahu. Jezik molitve je nekaj trdnega in zanesljivega.”


TV

Preberite še:
8 filmov, s katerimi si vaša družina lahko popestri to poletje

Ko je Brosnana med berlinskim filmskim festivalom novinar nemškega časopisa Bild-Zeitung vprašal, kako je šel skozi težka obdobja, je odgovoril: “Moja vera mi je vedno pomagala. Sem katoličan. Vsak od nas nosi bremena celotnega življenja na svojih plečih. Nihče se ne more izogniti trpljenju življenja. Vem pa, da je Bog dober in ga vedno lahko pokličem: Prosim, pomagaj mi!” je odgovoril igralec.

Filmski Bond je še pojasnil, da slava “pride in mine. Kot mlad igralec sem si želel, da bi bil znan in igral v filmih – in to sem dosegel. Vendar se ne morete ustaviti pri slavi, še vedno se morate vprašati: Kako bi lahko živel brez slave? Lahko bi to storil!” je komentiral igralec.


Gloucester Cathedral

Preberite še:
Gloucesterska stolnica, prizorišče filmov o Harryju Potterju

Smisel življenja

Brosnan v medijih pogosto spregovori o svoji veri: “Vedno je dobro imeti rožni venec in kakšno molitev v žepu. Mnogi se sprašujejo o smislu življenja. Zame je to Bog, Jezus, moja katoliška vzgoja, moja vera,” je dejal Brosnan za irsko televizijo RTE.

Igralec je še povedal, da mu je molitev pomagala pri soočanju s smrtjo ljubljenih, zdaj pa ga podpira kot očeta in kot človeka. “Cerkev je vedno zapolnila velik del mojega življenja. Kot otrok sem bil ministrant in služil sem pri sveti maši. Še vedno sodelujem pri sveti maši, to je zame pomemben del mojega življenja,” je še dejal igralec.
Preberite še:
6 filmov, ki prikazujejo lepoto pariške stolnice Naše Gospe

Umetnik je obiskoval jezuitske šole, za Pierceovo mater pa je bilo to jamstvo trdne in celovite izobrazbe, pa tudi dobrega, moralnega oblikovanja sina že od malih nog. Toda sama vzgoja fanta se je zaradi odhoda moža sčasoma spremenila v mladostni upor. Vendar pa, kot se spominja igralec, mu je vera kot trden temelj že otroštva vedno pomagala pri vzponu, da je šel z dostojanstvom skozi življenje.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Bojana Petkovič. 


CAMINO

Preberite še:
“Čas, ki ga preživimo na peš romanju, je v bistvu prestiž, ki si ga človek nameni sam zase”


CICHE DNI

Preberite še:
Naj ta nadležna razvada na prvem zmenku ne uniči vseh vaših razmerij


CHILD COLLECTING STICKERS

Preberite še:
A pri vas tudi zbirate trgovčeve nalepke?

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.