Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 28. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

6 ključnih zavetnikov številčnih družin

JOSZKO BRODA

fot. archiwum rodziny Brodów

Cerith Gardiner - objavljeno 23/10/19

Ne iščite več, za najboljšo podporo se zatecite kar k tem navdihujočim možem in ženam

Velika družina prinaša številne radosti in blagoslove, pa tudi mnoge izzive. Eden izmed največjih so morda komentarji, ki jih slišite, ko se vsi skupaj odpravite od doma! Zelo dobro je imeti pri roki izbor svetnikov, ki vam bodo v pomoč v težavnih trenutkih, obenem pa z vami delili radost ob tolikih otrocih, ki jim lahko razdajate svojo ljubezen.


FAMILY HABE

Preberite še:
“Mama, ki rodi otroka, je na nek način kakor Bog.” Ko pa jih rodi 12 …

Izbrali smo nekaj občudovanja vrednih svetih mož in žena, na katere se lahko oprete, svetnikov, ki razumejo vzpone in padce življenja v številčni družini in ki so sami kljub temu uspeli pogumno živeti svojo vero. Opazili boste, da so mnogi izmed teh svetnikov svoja poznejša leta preživeli v verskih skupnostih ali celo v popolni duhovni osami – kar bi verjetno znali ceniti tudi vi, ob vsem hrupu, ki ga povzroča toliko ljudi pod eno samo streho!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


VILMA IN DANI SITER

Preberite še:
“Po 40 letih se imava še raje, kot sva se imela na začetku”
Preberite še:
“Vse mi je bilo povrnjeno, ko mi je bolnik podaril nasmeh”


ŚWIĘTY JAN PAWEŁ II

Preberite še:
Kakšen je bil vsakdanji urnik Janeza Pavla II. v najstniških letih?

Tags:
družinasvetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.