Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 21. februarja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Zakaj bi morali advent preživeti z Marijo

MOTHER MARY

Hadrian | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 05/12/19

Če bomo z Marijo romali proti Betlehemu, bo Dete Jezusa položila v naše srce

Ali ste kdaj razmišljali o tem, da bi advent preživeli z Devico Marijo? Ta čas nam bolj kot katerokoli drugo obdobje bogoslužnega leta ponuja izvrstno priložnost, da se ji približamo.


POPE JOHN PAUL II

Preberite še:
6 nasvetov sv. Janeza Pavla II., kako poglobljeno preživeti advent

O čem je razmišljala Marija?

Eden izmed preprostejših načinov za to je, da si živo predstavljamo zadnje tedne Marijine nosečnosti in jo spremljamo ter premišljujemo, o čem je morda ona razmišljala v tistem obdobju svojega življenja.

Ta vaja nam tudi odlično ponazarja osrednjo duhovno resnico: bližje kot smo Mariji, bližje smo tudi Jezusu. Marija Jezusa nosi pod svojim srcem, zatorej več časa preživimo z njo, več časa preživimo z Jezusom.


NIEPOKALANE POCZĘCIE

Preberite še:
Kdo je koga brezmadežno spočel

V knjigi Meditations for Advent (Premišljevanja za adventni čas) nas avtor spomni na vse to in bralca spodbuja, naj advent preživi z Marijo, saj bo to duhovno še obogatilo naše božično jutro.

Pojdimo k Mariji. Posvetimo ji svoj advent. Naj bodo vsaka misel, beseda in dejanje v tem svetem času posvečeni Mariji; in potem, na blagoslovljeno božično jutro, nam bo svoje Dete sama položila v naročje; ne, še bolje, položila ga bo, da bo počival v našem srcu; On pa je tako poslušen svoji ljubi Materi, da se ne bo nikoli premaknil iz srca, v katerega ga je položila, razen če ga bo sama odpeljala stran. Mi pa je gotovo ne bomo spodbujali, naj to stori?
Advent bi moral biti čas, ki je posebej posvečen Mariji. Jezus znova čudežno raste pod njenim srcem. In ona znova neutrudno prosi za svoje ljudstvo, kot je prosila v tistem blagoslovljenem adventu, ko je Bog vzel meso od njenega mesa in kost od njene kosti. Pokleknimo zdaj pred njo, tako kot bi pokleknili tedaj, in jo prosimo, naj pri Jezusu posreduje za nas, da bi On resnično postal naša luč in da nikoli ne bi postali del množice, ki raje živi v temi.

Ko se pripravljamo na božič, premislimo, na kakšen način lahko poglobimo svoj odnos z našo duhovno materjo, kako se ji lahko približamo, da bi se še bolj približali Jezusu.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


CHRISTMAS

Preberite še:
10 stvari, ki jih še morate postoriti v letošnjem adventu


SZCZĘŚCIE

Preberite še:
To so lastnosti srečnih posameznikov. A na srečo ni pripravljen vsak
Preberite še:
Tako je prva dama letos okrasila Belo hišo
Preberite še:
V katero sobo pa vi najraje zahajate, ko razmišljate o svojem zakoncu?

Tags:
advent
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.