Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 17. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Slovenski duhovniki z žogo: modrost z veliko mladostne energije

web 3 ekipa pax

FACEBOOK PROFIL EKIPA DUHOVNIKOV PAX

Lojze Grčman - objavljeno 21/02/20

Nogometna ekipa slovenskih duhovnikov se je polna odličnih vtisov vrnila z evropskega prvenstva na Češkem

Slovenska ekipa duhovnikov Pax je ta teden sodelovala na 14. evropskem prvenstvu katoliških duhovnikov v Pragi. “Škofje so nam dali čudovit moto – korajža velja. Igrali smo po tem vodilu. Smo kar gibčni, pomladili smo ekipo. Napišite takole: modrosti smo dodali veliko mlade energije,” je z nasmehom razlagal Tine Povirk, kaplan v Železnikih in najboljši strelec ekipe.




Preberite še:
Kako je nekdanji nogometaš in vodja podjetja postal menih

Koliko golov je zabil, ni želel izdati, da ne bi zasenčil prispevka preostalih članov ekipe. Razkril pa je, da je Avstrijcem ob slovenski zmagi 4 : 0 dal dva in prispeval še dve podaji: “Brez dobre obrambe napad ne more biti učinkovit. Pohvaliti je treba Bernarda Rožmana v vratih in v obrambi Andreja Šegulo ter Robija Sekavčnika. In da ne pozabim omeniti napadalca Matilda Domiča ter tudi vseh menjav!”

Kdo je igral na evropskem prvenstvu?

Jože Povh (kapetan), Klemen Jager, Andrej Šegula, Robi Sekavčnik, Matild Domič, Bernard Rožman, Janez Ferlež, Ivan Arzenšek, Janez Turinek, Tine Povirk, Franček Bertolini. Trener je Stanko Plantak.

Slovenija je osvojila 11. mesto. Prvi so bili Poljaki, druga ekipa Bosne, tretja pa Portugalska.

web 2 pax football team
FACEBOOK PROFIL EKIPA DUHOVNIKOV PAX

Ekipa Pax, ki jo najdete tudi na Facebooku, se srečuje enkrat tedensko v Žalcu, kraju, od katerega so vsi člani približno enako oddaljeni. Ne le da rad igra tekme, Tine Povirk tudi rad trenira: “Všeč mi je, da je nogomet ekipna igra, ni vse odvisno od posameznika. Dobro se pokaže povezanost tudi na drugih področjih. Če ne znamo sodelovati na igrišču, tudi drugje ne bomo.”




Preberite še:
Duhovnik, ki je mesto za oznanjevanje našel v fitnesu

Ob športu se je v Pragi našel čas tudi za druženje med sabo, z igralci drugih držav – tokrat je sodelovalo 18 reprezentanc – in tudi ogled znamenitosti. “Ko smo imeli prost dan, smo šli tudi v Plečnikovo cerkev, nato pa v Plečnikovo kavarno, kjer smo se okrepčali in kovali taktiko za naprej,” je še razkril kaplan Tine.


web 3 martin golob

Preberite še:
Postni čas ni trening v hujšanju ali nizanje mojih zmag, ampak …

Turnir, na katerem je nastopilo okrog 200 duhovnikov, je bil odlično organiziran, je potrdil Robi Sekavčnik, župnik v Črni na Koroškem. “V ekipi je vladal sproščen duh. Ogromno smo se nasmejali, imamo vrhunskega kapetana Jožeta Povha, ki osem let vodi klub. Pomladil je ekipo, temu je res predan s srcem. Veselimo se novih duhovnih poklicev, da bodo prišli nasledniki, ko bomo mi stari,” se je namuznil Robi Sekavčnik.

Rezultati Slovenije:

Slovenija : Ukrajina 2 : 1
Slovenija : Poljska 0 : 3
Slovenija : Romunija 1 : 3
Slovenija : Hrvaška 2 : 4
Slovenija : Avstrija 4 : 0


PIPPI LONGSTOCKING

Preberite še:
Spoznajte “knjižno mamo” Pike Nogavičke


RELATIONSHIP

Preberite še:
Kratek vodič javljanja na telefonski klic


web 3 martin golob

Preberite še:
Postni čas ni trening v hujšanju ali nizanje mojih zmag, ampak …

Tags:
duhovnikšport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.