Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Od kariere v modnem svetu do katoliške pričevalke

LEAH DARROW

Leah Darrow/Facebook

Tina Martinec Selan - objavljeno 22/02/20

Od supermodela in tekmovalke na America's Next Top Model do snovalke aplikacije za katoliške ženske

Leah Darrow, nekdanji model in udeleženka tekmovanja America’s Next Top Model, je mednarodno priznana katoliška avtorica in predavateljica ter voditeljica podkasta Do something beautiful (Naredi nekaj lepega). Zase pravi, da je njena strast v življenju nagovarjati in opogumljati ženske, da bi iz svojega življenja naredile nekaj lepega in dragocenega.


web3-ashley-graham-fashion-model-celebrity

Preberite še:
Slavna manekenka odkrito priznala: vzdržnost pred poroko je temelj najinega zakona

Izgubljena hči

Zgodba Leah Darrow, ki je poročena in mama petih majhnih otrok, je zelo zanimiva. Kot otrok je bila vzgojena v katoliški veri, potem pa se je v mladosti od nje oddaljila. Začela je sprejemati odločitve, ki so jo oddaljile od Kristusa – sama zase pravi, da je bila “sestra izgubljenega sina”, torej izgubljena hči.

Imela je lepo kariero kot manekenka v New Yorku, a v sebi je čutila, da ni srečna, čutila je, da si od življenja želi nekaj več. Tedaj je Kristus vstopil v njeno življenje in jo poklical. Doživela je močno spreobrnjenje ter odkorakala iz modnega sveta, odločena, da se tega ne gre več.


WOMAN'S REFLECTION

Preberite še:
10 navdihujočih misli nekdanje manekenke

V svoji knjigi The Other Side of Beauty (Druga stran lepote) Leah Darrow razkriva laži, ki jih družba pripoveduje ženskam – da je njihova vrednost vezana na njihov izgled ter na to, ali ustrezajo lepotnim standardom.

Poudarja, da ženske posedujejo resnično lepoto, ko izžarevajo Božjo slavo ter izpolnijo namen, s katerim je Bog ustvaril ženske: da bi bile močne, pogumne in svobodne. Šele ko same sebe vidijo tako, kot jih vidi Bog, lahko pustijo za seboj omejujoče norme in lepotne definicije družbe ter resnično najdejo veselja polno življenje.


MODELS

Preberite še:
Manekenki, ki dokazujeta, da se moda odpira tudi k drugačnim lepotnim idealom

Želja po povezovanju z drugimi katoličankami ter po poglabljanju vere

Po odhodu iz modnega sveta je Leah Darrow magistrirala iz teologije, prav tako tudi njen mož. Postala je katoliška govornica in pričevalka, saj je v sebi začutila klic, da bi o veri pričevala tudi drugim.

Predvsem pa se ji je zdelo, da se mora v svetu bolj slišati glas katoliških žensk ter da katoličanke nujno potrebujejo spletno skupnost, ki bi jih povezovala med seboj v veri, v vsakdanjih preizkušnjah, ter jim nudila možnost za duhovno rast. Vse z namenom, da bi bile bližje Jezusu in da bi poglabljale svoj odnos z njim.


SHALOLLY AYERS

Preberite še:
Uspešna manekenka, čeprav ji manjka polovica roke

Tudi sama je čutila močno potrebo po tem, a kot zelo zaposleni mami petih otrok ji je postalo jasno, da luksuznega časa, ki bi ji omogočal udeležbo na katoliških seminarjih, konferencah in skupinah ter branje knjig, še dolgo ne bo. Zato je razvila aplikacijo Lux (latinska beseda, ki pomeni luč), ki njenim uporabnicam omogoča vse to in še mnogo več.

Aplikacija, ki širi luč

Aplikacija ima tri komponente: v prvi uporabnice lahko dostopajo do molitev in pridig, v drugi se povezujejo v skupnosti, ki jim pomagajo, da molijo ena za drugo, si med seboj delijo izkušnje iz vsakdanjega življenja ter se medsebojno podpirajo. Tretja pa se imenuje Lux University; gre za posnete programe, ki uporabnicam pomagajo do večjega znanja in poglobljenega razumevanja teoloških vsebin.


PHILIP MULRYNE

Preberite še:
Dominikanec, ki je brcal z Beckhamom in hodil z manekenko

“V svojem srcu sem čutila, da me Bog kliče k temu, da zgradim nekaj posebnega, posebno mesto solidarnosti med katoliškimi ženskami. Da zgradimo mrežo in resnično živimo svojo ženskost tako, kot nas kliče Kristus. Zato sem uporabila tehnologijo, ki nam je na voljo in ki nam omogoča, da lahko to skupnost zgradim za ženske po vsem svetu,” pravi Leah.

Pri tem še dodaja: “Zjutraj grem na aplikacijo (Lux), da molim rožni venec skupaj z drugimi udeleženkami ter da si privoščim nekaj duhovnega branja, preden se otroci zbudijo. Nato pa si, medtem ko imajo otroci popoldanski počitek ali ko zvečer zaspijo, pogledam še kakšen video z vsebino, ki me zanima. Na Luxu sem več kot na Instagramu, kar nekaj pove!” hudomušno dodaja.


EMILY WILSON

Preberite še:
Priljubljena vlogerka razkriva, kaj je prava ženstvenost


STRETCHING

Preberite še:
Se v službi borite z utrujenostjo? Tole bo pomagalo


P. PETER VRABEC

Preberite še:
“Človek seveda ne odgovarja za grehe svojih prednikov, a je kljub temu obremenjen”

Tags:
lepota
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.