Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

7 nasvetov papeža Frančiška za ljubezen med zakoncema

POPE AUDIENCE

Antoine Mekary | ALETEIA

Ary Waldir Ramos Díaz - objavljeno 28/05/20

"Koliko težav v zakonu bi lahko rešili, če bi si vzeli čas za sanjanje. Če bi se za hip ustavili in pomislili na svojega moža oz. ženo, se spomnili na njegove/njene dobre plati in lepe lastnosti. Žerjavico ljubezni je treba vsakodnevno ohranjati, zato nikoli ne prenehajte biti fant in dekle!"

Papež Frančišek si želi, da bi pari ljubezen konkretno živeli v vsakdanjem življenju. Zvesta in trdna ljubezen je kruh za družino.

“Za zakon si moramo prizadevati vsak dan. Kakor obrtnik ali zlatar vsak dan izpopolnjujeta svoj izdelek, tako mož in žena drug iz drugega delata bolj moža in bolj ženo. Skupaj morata rasti v svoji človečnosti, kot mož in žena.” (Splošna avdienca, 14. februar 2015).

Po splošnih avdiencah si papež dejansko vzame veliko časa in prisluhne mladim poročenim parom, spodbuja njihove sanje in jim daje upanja polne nasvete, kako lahko poiščejo rešitve, ko se v zakonu pojavijo težave.


RELATIONSHIP,CONFLICT

Preberite še:
Ste siti (ponavljajočih se) napak svojega zakonca? Tu je rešitev

“Zaroka je čas, ko sta dva poklicana, da delata na ljubezni. Gre za lepo delo, ki je skupno in porazdeljeno med zaročenca ter gre v globino.” (Splošna avdienca, sreda 27. maja 2015).

Če se znajdemo v takšnem položaju, je dobro prisluhniti naslednjim modrim besedam: “Najtežje pri vsem je pomanjkanje ljubezni. Težko je, ko nam ne naklonijo nasmeha, ko nismo sprejeti. Težki so določeni trenutki tišine. Včasih se to zgodi v družini, med možem in ženo, med starši in otroki, med brati in sestrami. Brez ljubezni vsak napor postane težak in nevzdržen.” (Nagovor družinam med romanjem na grob svetega Petra, 26. oktobra 2013).


WOMAN

Preberite še:
Recept svetniških zakoncev Martin za premagovanje trpljenja

Več papeževih misli najdete v fotogaleriji.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


FORGIVE

Preberite še:
Kaj se zgodi v vaših možganih, ko odpuščate?


web 3 licitacija zelimlje

Preberite še:
Znani obrazi pomagajo graditi dijaški dom v Želimljah – pomagajte tudi vi


GIRL, EAT, ICE CREAM

Preberite še:
Kako je nastal sladoledni kornet

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.