Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 17. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Kot bi zadela na lotu: rodila je enojajčne trojčke

TRIPLETS

ZAJEM ZASLONA | INSTAGRAM

Tina Martinec Selan - objavljeno 28/05/20

Enojajčni trojčki v Walesu: žarek sonca sredi epidemije covid-19

Katie Craw in Rob Ellis iz Walesa sta se v začetku februarja, še preden je Združeno kraljestvo zajela epidemija koronavirusa, razveselila rojstva trojčkov. A to niso bili trojčki, kot so običajno – po povsem naravni poti je Katie zanosila z enojajčnimi trojčki. Verjetnost za tak dogodek je ena proti 200 milijonov, kar je na neki način podobno zadetku na lotu. Oziroma še precej redkeje, kajti verjetnost zadetka na lotu je nekako ena proti 14 milijonov.


FAMILY PROŠT

Preberite še:
Mamica četverčkov: Bog naju je pustil čakati, da sva bolj dozorela in se še bolj povezala

View this post on Instagram

A post shared by Katie Ellis (@ellisbrothers_1234)


WOMAN WITH TRIPLETS

Preberite še:
Sinu sta želela podariti bratca ali sestrico, dobil pa je kar tri

Že od začetka čutila, da je nekaj drugače

Katie, ki je bila že pred tem mamica 4-letnemu fantku, je pri drugi nosečnosti opazila, da so stvari malce drugačne. Veliko prej se ji je začel kazati trebušček, oblačila so ji hitro postala preozka, hitro se je začela rediti. Zato je mislila, da je noseča že tri mesece, ko je imela prvi ultrazvok. Kakšno presenečenje ju je z Robom čakalo na pregledu!

Ginekolog, ki je pregledoval njen trebuh z ultrazvokom, ji je že po petih sekundah rekel, naj globoko zajame sapo. Katie se je pripravila na to, da ji bo povedal slabo novico – da je z otrokom ali nosečnostjo nekaj narobe. Toda novica je bila povsem drugačne narave: “Vidim tri utripe srca,” ji je povedal zdravnik.

Povedali so ji tudi, da ni noseča 12 tednov, ampak šele osem, a trojčki so obrazložili velik trebuh in ostalo. “Vsi so mi govorili, kako dobro prenašam tako neverjetno novico. Ampak jaz sem bila v čistem šoku,” se spominja Katie. “Enako tudi Rob. Spomnim se, da so naju pospremili v posebno sobo, da prideva k sebi. Jaz sem jokala, on pa je popolnoma prebledel, bil je bled kot stena.”
Preberite še:
Mama četverčkov: Rekli so, da moje telo tega ne bo zmoglo

Primer iz učbenikov

Razložili so jima, da so sicer možne tudi komplikacije, da pa je velika verjetnost, da bo rodila tri zdrave otroke – enojajčne trojčke.

To, da so njuni trojčki enojajčni, je osupnilo celo zdravnike. “O tem smo se sicer učili na fakulteti, a v svojem življenju še nisem doživel, da bi dejansko videl enojajčne trojčke. Počutim se, kot da bi v živo gledal poglavje iz medicinskega učbenika,” jima je povedal ginekolog.

A Katie in Robu je bilo pravzaprav vseeno, kako so njuni trojčki nastali. Ko sta enkrat prebolela začetni šok, sta se jih neizmerno veselila, prav tako tudi njihov starejši bratec. Katie so skozi vso nosečnost budno spremljali. Trojčki so se rodili v 30. tednu nosečnosti s carskim rezom. Vsi trije fantki, Tommy, Joshua in Eddie, so prišli na svet zdravi in so takoj zajokali, v porodni sobi pa je osebje rojstvo vsakega od njih pospremilo z navdušenim vzklikanjem in ploskanjem.


TWINS

Preberite še:
Dvojne skrbi, dvojno veselje in tudi dvojna doza smeha
Preberite še:
Dvojčici, ki sta družinsko življenje postavili na glavo

Po dveh mesecih končno vsi skupaj

Seveda so morali trojčki potem v intenzivno nego za nedonošenčke. Dva od njih sta tam ostala sedem tednov, tretji bratec pa se jim je doma pridružil dober teden pozneje. 10. aprila je bila končno vsa družina zbrana skupaj doma. “Bilo je zares težko, dokler še nismo bili vsi zbrani na kupu. Včasih se mi je zdelo, da tega dne kar ne bom dočakala. Zdaj pa smo in je zares čudovito.”

Vsi sosedje in vsa skupnost jim izkazujejo veliko pozornosti s čestitkami, mnogi pa na pragu njihovega doma anonimno pustijo zavitek plenic ali česa drugega, kar tako velika družina potrebuje. “Rojstvo najinih trojčkov je kot žarek sonca v teh mrakobnih časih, ki jih zaznamuje epidemija covida-19,” še pravijo ponosni starši.


web 3 dejan pavlin

Preberite še:
Od reševalca življenj do reševalca duš in še česa


POPE AUDIENCE

Preberite še:
7 nasvetov papeža Frančiška za ljubezen med zakoncema


LOURDES

Preberite še:
V soboto bo papež Frančišek prosil Marijo za ves svet

Tags:
otrocirojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.