Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

7 igralcev o tem, kako so sprejeli vlogo Jezusa Kristusa

JESUS MOVIES

Icon Distribution Inc. | National Broadcasting Company (NBC) | LightWorkers Media Inc. and Hearst Productions Inc. | VidAngel Studios

Cerith Gardiner - objavljeno 09/06/20

Tudi za nekatere najbolj nadarjene hollywoodske igralce vloga Božjega Sina ni bila mačji kašelj

Zabaviščna industrija je Božjega Sina skozi desetletja upodobila v številnih filmih in televizijskih serijah. Rezultati so naleteli na mešane odzive tako znotraj filmske industrije kot v krščanskih krogih. Toda ne glede na to, kako uspešen je bil film, niti za največje hollywoodske igralce ni bilo preprosto sprejeti vloge Božjega Sina.

Nekaterim je ta vloga zaznamovala celotno igralsko pot, drugi pa so pozneje odigrali še veliko število najrazličnejših vlog – Max von Sydow, recimo, je v poznejšem filmu prevzel celo vlogo hudiča. Zanimivo je, da mnogi igralci, ki so sprejeli vlogo Kristusa, sploh niso bili kristjani ali kakor koli drugače verni, mnogi med njimi pa so pozneje povedali, kako zahtevno je bilo upodobiti Našega Odrešenika v obeh vlogah, kot človeka in kot Božjega Sina.


PASSION OF THE CHRIST

Preberite še:
Preizkušnje in stiske, s katerimi se je Jim Caviezel soočal v vlogi Jezusa Kristusa

Pripravili smo izbor navedkov, ki nudijo vpogled v občutja igralcev, ko so si morali zaradi sprejete vloge na ramena naložiti križ.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


GIULIA GABRIELI

Preberite še:
Izpoved hudo bolne najstnice: “Jaz se borim za življenje, mnogo ljudi pa ga meče stran”


CHILD

Preberite še:
Nasilen otrok: 6 ukrepov, ki najbolj delujejo


EGO

Preberite še:
9 lastnosti pravega moškega

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.