Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 8. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Anthony Hopkins in njegovo sporočilo ob praznovanju pomembne 45. obletnice

ANTHONY HOPKINS

Everett Collection / Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 06/01/21

Priljubljeni igralec je vsem, ki se trenutno kakorkoli borijo, poslal navdihujoče sporočilo

Ob svojem 83. rojstnem dnevu se je priznani igralec Anthony Hopkins odločil, da s svetom deli nekaj svojih pomembnih življenjskih izkušenj. Na Twitterju je objavil novoletno sporočilo, s katerim je želel proslaviti tudi 45 let, ki so minila od njegove odločitve, da premaga odvisnost od alkohola. Video je hitro postal viralen in v kratkem času si ga je ogledalo že več kot 8,7 milijona ljudi.


ANTHONY HOPKINS

Preberite še:
Igralec Anthony Hopkins odkrito spregovoril o veri, alkoholizmu in uspehu

Želite živeti ali umreti

V sicer preprostem sporočilu je priznal, da mu je pogosto še vedno zelo težko, vendar se bori naprej. Njegov namen pa ni bil spregovoriti le tistim, ki se borijo z odvisnostjo, ampak tudi vsem tistim, ki v teh dneh, tednih ali kar vsem letu potrebujejo žarek upanja.

V svojem nagovoru se je Hopkins spomnil na pomembno sporočilo, ki ga je prejel v trenutku, ko njegova zasvojenost ni bila več pod nadzorom. “Bil sem na poti h katastrofi. Zapil bi se lahko do smrti. Takrat je do mene prišlo sporočilo, preprosta misel, ‘Želiš živeti ali umreti?’ Želel sem živeti in kar naenkrat sem doživel olajšanje, moje življenje pa je postalo neverjetno.”


ALEKS PALJK

Preberite še:
Aleks se je rešil odvisnosti od alkohola: “Zdaj živim, prej sem životaril”

Zaupajte Vanj

Igralec, ki je poleg številnih filmskih vlog odigral tudi lik papeža (v filmu Dva papeža), je bil pred odvisnostjo sicer ateist. Ko se je začel proti njej boriti, pa se je obrnil na Boga. Prosil ga je za pomoč in od tistega trenutka dalje se je njegovo življenje zasukalo v povsem drugo, pozitivno smer.

Ob koncu nedavnega videa pa je Hopkins izrekel še naslednje spodbudne besede, ki nas lahko popeljejo v to novo leto:

“Ne obupajte. Držite se. Borite se. Bodite drzni in mogočne sile vam bodo priskočile na pomoč. To je mene vzpodbujalo v življenju.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


POPES

Preberite še:
Dva papeža: film, ki si ga morate ogledati


MAN,PRAYING,CHURCH

Preberite še:
Molitev za osvoboditev od odvisnosti od pornografije


BRANE MILICEVIC

Preberite še:
Brane Miličević je bil že klinično mrtev, videl je predor in luč

Tags:
koronavirusodvisnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.