Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

7 nasvetov svetniškega podjetnika za katoliške poslovneže

manager

stockfour | Shutterstock

Cecilia Zinicola - objavljeno 20/05/21

Živite karierno poklicanost smiselno in iščite vrednost vsakega človeka

Podjetje je projekt, s katerim lahko pomagamo širši družbi. Če je vodja kristjan in svoje delo živi kot Božji načrt, se od njega pričakuje večji vpogled in razumevanje ter samozavestno in optimistično vodenje.

Častitljivi Božji služabnik Enrique Shaw je bil katoliški poslovnež, ki je to pomembno delovno funkcijo prevzel odgovorno in nam je zapustil nekaj nasvetov, kako lahko v poklicu iščemo svetost in kako posvečujemo podjetje.

V zbirki spisov Enrique Shaw: Opombe in osebni zapiski (Enrique Shaw: Notas y apuntes personales) je zbranih nekaj njegovih priporočil, ki se osredotočajo na odnos šefa do zaposlenih in s katerimi se v podjetju sočutno išče vrednost vsakega človeka.

Kristjan verjame v greh, pa tudi v odrešitev. Shawovo vprašanje za podjetnika je, ali smo res prepričani, da je odrešenje dogodek, ki nas vse povezuje in ga moramo podaljšati. Ali smo danes prepričani, da smo odgovorni za izboljšanje sveta in da lahko to storimo?

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Valerija Trček.

Tags:
podjetništvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.