Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Na odločitev drugega ne moremo čakati vse življenje

Single woman alone swinging on the beach and looking the other seat missing a boyfriend

Antonio Guillem | Shutterstock

Talita Rodrigues - objavljeno 14/06/21

Če druga oseba še vedno ni sprejela končne odločitve, se sami odločite za srečo in nadaljujte sami naprej

Če vam nekdo reče, da je zaljubljen, da v vsakem trenutku misli samo na vas in da si želi prihodnosti z vami, vendar ne naredi nobenega koraka naprej, je čas, da dobro razmislite. Ne moremo celo življenje čakati na odločitev drugega in nikakor ne smemo pustiti rešitve, odločitve, toka in poti svojega življenja v rokah nekoga drugega.

Dneve in ​​dneve čakate, da vas ta oseba opazi, da prepozna vašo prisotnost. V tem času pa lahko zamudite mnogo priložnosti in srečanj na svoji življenjski poti.

Obstajajo ljudje, ki živijo tako, da krivijo druge ljudi za to, da ne napredujejo. In še vedno trdijo, da so na tej točki, ker sami tako želijo. Od drugega pričakujejo, da jih bo popeljal do mesta, na katerem bi že morali biti. In če še niso tam, bi se po njihovem mnenju to moralo zgoditi kar samo od sebe.

Boriti se za ljubezen je plemenita stvar in do tega imamo vso pravico. Toda le do trenutka, ko se zavemo, da gre za enostransko bitko in da se ves čas močno trudimo – in to sami –, da bi nam uspelo biti z nekom, ki morda sploh ne želi biti z nami.

Drugi ne morejo odločati o poteku vaše samoizpolnitve

Vedno me postane strah, ko vidim, da nekdo svojo pozornost in življenjsko izpolnitev prelaga na drugo osebo. Ko namreč vse svoje upe in cilje položite v roke druge osebe in pričakujete, da se bo odločila, ali želi biti z vami, je to tako, kot da ste dejansko stavili vse na eno karto. Ko to storite, bo namreč drugi odločil o poteku vaše izpolnitve.

Seveda vam je lahko nekdo všeč ali pa nekoga ljubite, seveda se včasih ljubezen zgodi in ne vemo, kako se s tem spoprijeti. Toda vsakič, ko se počutite ranljivi v neki situaciji, ko se drugi ne more odločiti in se dokončno posloviti, ko samo gledate, kako čas mineva, se ustavite in se spomnite, da morate najprej imeti radi sami sebe, še preden imate lahko radi koga drugega.

Čutiti morate toliko ljubezni do samega sebe, da ne boste v nobenem trenutku podvomili, da je lahko ljubezen do drugega pomembnejša od vas samih.

Vedno moramo biti sami sebi prioriteta, saj nikogar – razen Boga – naša sreča ne zanima bolj kot nas same. Ljudje so danes tako zaskrbljeni, ali bodo prišli do izpolnitve življenjskega smisla, ali si bodo lahko zagotovili srečno življenje in ali se bodo počutili varne, da so zmožni sprejeti tudi le ščepec ljubezni. Vendar pa sprejemajo nekaj, kar vsekakor ni ljubezen. Sčasoma namreč razvijemo neko zvestobo, tudi če drugi stori kaj narobe.

Ne opazujte ob strani, da se vaše življenje odvije brez vašega posredovanja, medtem ko čakate na drugega. Če se druga oseba še ni odločila, se sami odločite, da boste srečni, in nadaljujte naprej. Na tej poti boste zagotovo našli mnogo presenečenj!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.