Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Eksorcist svari pred športnimi copati s satanističnim znamenjem

MSCHF SATAN SHOES

MSCHF

John Burger - objavljeno 13/08/21

"Satanski čevlji"

Potem ko je bila prva serija športnih copat s “satanističnim” znamenjem razprodana v nekaj minutah, kljub temu da je bilo za par treba odšteti več kot tisoč ameriških dolarjev, so bili proizvajalci očitno v preveliki skušnjavi in so na trg kmalu poslali podoben izdelek.

Toda po mnenju katoliškega eksorcista za par novih športnih copat ni vredno tvegati človeške duše. Športni copati znamke Converse, okrašeni z znamenjem pentagrama, lahko lastnike navdušijo nad okultnim, trdi eksorcist oče Vincent Lampert.

Novi model je bil razprodan kmalu po prvi predstavitvi na trgu 27. julija letos. Športne copate si je zamislil modni oblikovalec Rick Owens v sodelovanju s podjetjem Converse. Copati so na podplatu in peti okrašeni s pentagramom, ki je satanistično znamenje.

Na Instagram profilu podjetja Converse so objavili izjavo oblikovalca Owensa, ki naj bi pojasnil, da pentagram v modnem oblikovanju “uporablja že dlje časa, ker ga očitno spominja na najstniško navdušenje nad okultnim”. Kot pravi, ga to znamenje nagovarja k “iskanju pozornosti” in “stremljenju k užitkom”.

V pogovoru za katoliško agencijo CNA pa oče Lampert opozarja, da sprejemanje tovrstnih znamenj v modnem oblikovanju lahko privede do škodljivega navdušenja nad okultnim.

“Na prvi pogled se morda zdi, da pentagram na športnem copatu ni nič drugega kot neškodljiv okras,” je pojasnil oče Lampert. “Lahko ga vidimo zgolj kot obliko zabave, toda hudič lahko to naše zanimanje za stvari, povezane z okultnim, izkoristi kot vstopno točko v življenje posameznika.”

Lampert je za CNA povedal, da znamenje pentagrama na športnem copatu v človeku lahko vzbudi večje zanimanje za svet demonov, ti pa nikoli niso pozitivno vplivali na človeško življenje.

“Navdušenje nad hudičem” ni nekaj, kar bi človek spodbujal, meni duhovnik eksorcist. Po njegovem mnenju bi morala družba spodbujati miselnost, da je človek ustvarjen po Božji podobi in da v sebi nosi hrepenenje po Bogu.

Novi športni copati pa so spomnili na razpravo, ki se je vnela na začetku letošnjega leta, ko je raper Lil Nas X začel prodajati malce predelan model športnih copat Nike Air Max 97 z izvezenim napisom “Luka 10,18” — ob tem je seveda imel v mislih 18. vrstico iz 10. poglavja evangelija po Luku, ko Jezus reče: “Gledal sem satana, ki je kakor blisk padel z neba.”

Copati so bili okrašeni z bronastim pentagramom in kapljico človeške krvi, poimenovali pa so jih “satanski čevlji”. Zanje je bilo treba odšteti 1018 ameriških dolarjev, kupci pa so jih razgrabili v manj kot minuti.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
hudičmoda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.