Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 5. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Štirikratno zlat slovenski dan

ski jumpers slovenia

Twitter @TeamSlovenia

Lojze Grčman - objavljeno 07/02/22

Mešana slovenska skakalna ekipa je osvojila olimpijsko zlato

Navdušujoč začetek olimpijskih iger v Pekingu. Sobotni dan sta ga z dvema kolajnama, zlato in bronasto, okronali Urša Bogataj in Nika Križnar.

Danes sta omenjeni ob pomoči kapetana Petra Prevca, ki je včeraj doživel bridko razočaranje, saj je s četrtim mestom za las zgrešil stopničke, in Timija Zajca Sloveniji priskakali še ekipno kolajno med mešanimi ekipami. Več podrobnosti o tekmi najdete na tej povezavi.

Drugo mesto je osvojila Rusija, tretje pa Kanada. Zares zgodovinski dan za slovenske skoke in šport nasploh – prva zlata kolajna med mešanimi ekipami na velikih tekmovanjih. Tekmo, ki so jo zaznamovale tudi diskvalifikacije zaradi neustrezne opreme, sta z združenimi močmi vodila ženski in moški selektor Zoran Zupančič in Robert Hrgota.

Po tekmi so se vsi zlati akterji ustavili pri Mihi Mišiču, reporterju nacionalne televizije. Kaj so mu povedali?

Izjave skakalcev za TV Slovenija:

Nika Križnar: “Skupaj s trenerjem smo bili dogovorjeni, da jaz povedem, da začnemo dobro. Imela sem dober občutek, kljub nekaterim napakam sem prikazala, da sem močna. Da imam tako dobro tehniko, da lahko napravim dober skok, čeprav je ta ‘zamujen’. Diskvalifikacije so nas naredile živčne, a ostali smo močni. Ekipa je ostala mirna in prikazala lepe skoke.”

Timi Zajc: “Super dan. Vsi štirje smo naredili odlične skoke in zmagali z veliko prednostjo. Zasluženo. Napake so bile, ampak o njih danes nima smisla govoriti. Imamo medaljo, to je to.”

Urša Bogataj: “Prvi skok je bil celo lepši kot na posamični tekmi, mi je dejal trener, za drugega še ne vem. Tekma je šla tako na hitro skozi, da se nismo ujeli (da bi si kaj veliko povedali, op. a.). Dajali smo si petke pred nastopi. Vzdušje je bilo v redu, napravili smo svoje.”

Peter Prevc: “Težko je bilo, a uspelo nam je! Nihče ni napravil večje napake. To šteje na ekipnih tekmah. Skozi celotno tekmo nihče ni popustil. Zdaj smo, kjer smo. Dekleti sta izjemni, Timi je bil odličen. Ni kaj veliko dodati.”

Tags:
šport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.