Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Nevesta, ki si je za družice izbrala svoje štiri babice

Lyndsey-Grant-Raby2.jpg

Lyndsey Grant Raby | Facebook

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 16/05/22

"Družina je za naju najpomembnejša," je na svoj poročni dan dejala Lyndsey Raby. Ob tej priložnosti je želela izpostaviti izjemne ženske iz svojega življenja. Zato je prosila svoje štiri babice, naj jo pospremijo do oltarja kot družice

Poroka je lep in nepozaben dogodek, ki ga načrtujemo vsaj nekaj mesecev. Za veliko nevest je spoštovanje poročnih tradicij zelo pomembno, želijo si, da bi bilo vse popolno do najmanjše podrobnosti. Nošenje poročnih prstanov se pri tem običajno zaupa družicam, dekletom, enako velja za posipanje cvetja.

Lyndsey Raby se je odločila kljubovati družbenim pričakovanjem. Prstane in cvetje je tako zaupala svojim štirim babicam in prababicam. “Takoj sem vedela, da želim v slovesnost vključiti svoje babice,” pravi. “Počutila sem se tako srečno, da sem jih imela vse, zato sem želela, da bi bile vključene tudi one,” je dodala.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2168459593456215&set=a.2121695231465985&type=3

Starejše družice

V skupini štirih babic so bile 90-letna prababica Kathleen Brown, dve nevestini babici, 76-letna Wanda Grand in 72-letna Betty Brown, ter ženinova babica, 70-letna Joyce Raby.

Do oltarja so Lyndsey tako popeljale štiri starejše dame, oblečene v ujemajoče se obleke iz modre čipke.

“Imam srečo,” pravi Lyndsey. “Veliko žensk na poroki nima niti enega dedka ali babice, jaz pa sem prejela poseben blagoslov, da imam kar štiri babice,” dodaja.

Fotografinja Natalie Caho, ki se je udeležila poročne slovesnosti in ujela ta poseben trenutek, se spominja, da je bilo na njih nekaj lepega in očarljivega. “V svojem času sem videla veliko ljubkih družic z rožami, a te štiri ženske so jih vse premagale,” je Caho zapisala na svojem Instagramu.

Starost je samo številka

Starejše članice Lyndseyjine družine k slovesnosti niso prispevale le edinstvenega pečata, ampak so postale duša celotnega dogodka.

“Ko mi je Lyndsey povedala, da bodo njene babice postale družice, nisem pričakovala, da bodo tako značajne!” pravi Natalie Caho. “Bile so tako energične kot dekleta, ki običajno prevzamejo to vlogo, imele so se odlično. Počaščene so bile, da so bile lahko del najpomembnejšega dne v Lyndseyjinem življenju in bile z njo v središču pozornosti. To dokazuje, da je starost le številka,” poudarja.

Na poročni dan je bilo najboljše darilo za nevesto prisotnost žensk, ki so jo imele rade. Zdaj, ko je ta poročna zgodba postala tako priljubljena, Lyndsey upa, da bo na ta poseben dan navdušila druge pare, ki bodo kmalu stopili pred oltar, da v obred vključijo svoje stare starše. “Njim to veliko pomeni in celotna slovesnost vas bo veliko bolj obogatila,” pravi.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2168445686790939&set=a.2121695231465985&type=3

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredilaVeronika Snoj.

Tags:
porokastarost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.