Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Starši so ga želeli splaviti, toda Bog je imel drugačne načrte. “Sveti Duh mi je razodel smisel življenja”

Jess Ford i Amy Ford

Embrace Grace | Facebook

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 28/09/23

"Življenje je dar"

Jess Ford ima danes 24 let. Je govornik, pisatelj in zagovornik življenja. Pogumno govori o tem, da ga niso splavili zgolj po Božji milosti.

Njegova mati Amy je namreč pri 19 nenačrtovano zanosila. Začela je razmišljati o splavu, čeprav se je zavedala, da je splav zlo, saj ji je bila Cerkev blizu. Tudi starši so jo vzgajali v veri.

View this post on Instagram

A post shared by Amy Ford (@amyfordeg)

Dogovorila se je za poseg, vendar so se ji v glavi porajale najbolj strašne misli. Bala se je, da jo bodo starši zasovražili, da ne bodo mogli razumeti njene odločitve in jo bodo vrgli iz hiše.

Skupaj s takratnim fantom, sedaj možem, sta se spraševala, kako se bosta v prihodnosti spopadala s čustvenimi in moralnimi posledicami svoje izbire.

Strah pred nezaželeno nosečnostjo pa je bil močnejši. Mladi par je plačal poseg in se odpravil na kliniko, da bi Amy naredila splav.

Ko je zdravnik Amy v ordinaciji opisal, kako bo potekal poseg, se je mladenka onesvestila. Zaradi njenega duševnega in telesnega stanja so splav prestavili na drug datum, kar se redko zgodi.

Po odhodu s klinike si je mladi par premislil, se odločil poročiti in obdržati otroka.

https://www.facebook.com/authorAmyFord/photos/a.315141681959795/315141848626445/?type=3&ref=embed_post

Rojstvo dva meseca po poroki

“Rodil sem se približno dva meseca po poroki. Moja mama je torej hodila do oltarja z velikim trebuhom,” pravi Jess.

Ko je Jess dopolnil 13 let, je njegova mama ustanovila organizacijo Embrace Grace (“Objemi milost“), ki pomaga materam samohranilkam in ženskam v stiski in jim nudi duhovno pomoč in materialno podporo.

Ko je organizacija začela postajati bolj prepoznavna, je Amy ugotovila, da se s sinom nikoli ni pogovorila o načrtovanem splavu. Nekega večera ga je skupaj z Ryanom povabila na večerjo in mu povedala zgodbo o njegovem rojstvu.

“Starši so mi to povedali, ko sem bil star 14 let. Čeprav sta čudovita in velikodušna starša, sem začel verjeti, da sem jima v breme. Da sem napaka, da me nikoli nista hotela in da me tudi zdaj nočeta,” se spominja Jess.

shutterstock_675368233.jpg
Preberite še:Sveti Duh preseneča

“Iskal sem smisel svojega življenja in Sveti Duh mi ga je razodel”

Te misli mu niso dale miru in situacijo je izkoristil hudi duh. Jess je padel v depresijo. Čutil je, da je izgubil smisel življenja. Imel je tudi samomorilne misli in pri 15 letih se je odločil s predoziranjem zaključiti svoje življenje.

Ko je vstal iz postelje, da bi šel po zdravila, pa je v srcu zaslišal jasen glas: “Jess, tvoji starši bi ti lahko na začetku rekli ‘ne’, vendar sem jaz rekel ‘da’ in imam načrt in namen za tvoje življenje.”

https://www.facebook.com/iEmbraceGraceInc/posts/pfbid0RaxjCRhaXhXGpsfWGreA3GJoD47RuYXbZdgteoyc6VjWBFXoesYsUc4BkqNv3A6ol?ref=embed_post

“Iskal sem smisel svojega življenja in Sveti Duh mi ga je razodel: moje življenje je bilo načrtovano pred začetkom sveta in jaz sem Božji sin. Od takrat se je moje življenje popolnoma spremenilo, moja depresija je izginila in nikoli več nisem razmišljal o samomoru,” pripoveduje 24-letnik.

Jess se spominja, da do tistega trenutka ni opazil, da njegovi starši obžalujejo, da so sploh razmišljali o splavu, in da sta bila dobra in poštena človeka. “Takoj, ko je Sveti Duh prišel k meni, sem videl, kako zelo me imata rada,” poudarja.

Življenje je dar

Ta dogodek je bil prelomnica v njegovem življenju, ki ga je od tistega trenutka popolnoma izročil Bogu. “Odraščal sem blizu Cerkve, vendar do tega pomembnega trenutka svoje vere nisem jemal tako resno,” dodaja Jess.

Jess je diplomiral in se vključil v pro-life gibanje. Govori na različnih konferencah in srečanjih, najde čas tudi za pisanje člankov. Pomaga ženskam z nenačrtovano nosečnostjo, ki se borijo z depresijo in osamljenostjo.

24-letnik trdi, da je o splavu treba govoriti ne le v verskem ali političnem smislu, temveč tudi z zornega kota človekovih pravic, saj gre za odločitev o življenju in smrti določene osebe.

“Življenje je dar,” poudarja Jess. “Bog brezpogojno ljubi vsakega od nas. Če se nam naše življenje zdi nesmiselno, nam lahko samo On pomaga najti vrednost našega življenja in prinesti mir srca,” dodaja mladenič.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
splav
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.