Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 1. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Po smrti nekdanje žene je posvojil njenega otroka

Christie Werts

Christie Werts | Instagram

Kaja Zupanc - objavljeno 04/11/23

"Naša zgodba govori o družini in o tem, kaj je najbolje za otroke"

Christie in Wesley Werts sta se spoznala ter zaljubila pred petimi leti, danes sta poročena. Oba sta imela otroke iz prejšnjih zvez in ko sta se poročila, so postali sestavljena družina.

Januarja letos pa se je družina povečala še za enega člana, saj sta posvojila dveletnega Levija. Levi je sin Wesleyjeve nekdanje žene, ki je zaradi odvisnosti od drog umrla štiri dni po njegovem rojstvu.

View this post on Instagram

A post shared by Christie Werts (@christie_werts)

Odvisnost od drog

Levijeva zgodba se ni začela srečno. Njegova biološka mati, Wesleyjeva bivša žena, se je borila z odvisnostjo od drog. Zaradi težke situacije ji je že bilo odvzeto skrbništvo nad dvema otrokoma, Austinom in Dakoto, skrbništvo pa je dobil njun oče Wesley.

Levi se je rodil 23. avgusta 2021 v 33. tednu nosečnosti. Le štiri dni pozneje je njegova biološka mati umrla zaradi krvnega strdka, ki ga je povzročila odvisnost.

Kljub temu, da Christie in Wesley nista vedela nič o otroku, ne njegovega spola ne rase, nista imela nobenih dvomov. Vedela sta le, da ga želita rešiti in mu zagotoviti ljubeč dom.

Christie je pogosto sanjala svetlolasega modrookega dečka, še preden so se odvijali katerikoli dejanski dogodki. Nekako se ji je zdelo, da gre za Božje znamenje, ki jo usmerja na poti življenja.

Dolga in naporna bitka

S svojo trdno odločitvijo, da bosta skrbela za Levija, sta se obrnila na socialno službo. Vendar se je pojavila nova prepreka. Otrok ni smel zapustiti Teksasa, kjer se je rodil, saj je imel tam še vedno biološkega očeta.

“Selitev je bila tvegana, saj sva vedela, da obstaja možnost, da bi biološki oče dobil pravice ali da bi se javil drug družinski član, ki bi uspešno opravil preverjanje preteklosti.”

Da bi izpeljala posvojitev, sta se morala odpovedati svojemu domu v Ohiu. Christie, ki je delala v informacijski tehnologiji, se je preselila v Teksas s tremi najmlajšimi otroki, medtem ko je Wesley delal zunaj države kot upravljavec žerjava.

Christie je tam obiskala enoto za intenzivno nego novorojenčkov in si ogledala fotografije malega Levija, ki se je boril s prvimi simptomi odtegnitve.

24. januarja 2023 sta v virtualnem sodnem postopku uradno posvojila 17-mesečnega Levija.

Travme iz otroštva

Podobno zgodbo kot Levi je imela tudi Christie. Sama je prav tako otroštvo preživela v rejniški družini. Ravno zaradi tega si je posvojitve še bolj želela.

“Ne počutim se kot junakinja, naredila sem, kar je bilo prav. Poslušala sem Boga. Smešno je, da je videti prav tako kot jaz! Nihče ne pomisli, da ni moj.”

Živijo na kmetiji

Danes vsi skupaj živijo na veliki kmetiji s konji, racami in kokošmi. Levi je “zelo povezan” s svojimi sorojenci. “Živi svoje sanjsko življenje,” sta povedala starša.

Zakonca Wertses nameravata Leviju o njegovi biološki mami in posvojitvi povedati takoj, ko bo dovolj star, da bo razumel, da je bil ljubljen od samega začetka.

Tags:
posvojitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.