Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Recept za lepe odnose: Imejte radi najprej sebe!

Mulher olhando no espelho

fizkes | Shutterstock

Aleteia Brazilija - objavljeno 07/11/23

Priljubljeni brazilski duhovnik pojasnjuje, zakaj je ljubezen do sebe ključni dejavnik pri iskanju osebne sreče

Kolegi iz brazilske ekipe Aleteie so na družbenih omrežjih zasledili zapis v Braziliji zelo priljubljenega duhovnika Chrystiana Shankara, ki je lahko spodbuda in navdih vsem nam.

Shankar trdi, da je “imeti rad sebe, preden imaš rad druge, temeljno načelo za dobro počutje in zdrave odnose”. Po njegovem mnenju je “ta notranja pristnost temelj, na katerem lahko gradimo prave vezi z drugimi”.

“S tem, ko gojimo ljubezen do sebe, smo sposobni bolje prepoznati svoje potrebe in omejitve, zaradi česar smo bolj čustveno odporni. To nam omogoča, da postavljamo zdrave meje, sprejemamo odločitve, ki temeljijo na naših vrednotah, in ohranjamo trdno samospoštovanje, ne glede na to, kaj si o nas mislijo drugi. Ko se imamo radi, smo bolj odprti za brezpogojno ljubezen in sprejemanje drugih. Navsezadnje smo sposobni razumeti, da ima vsakdo svoje nepopolnosti in izzive. To vzajemno sprejemanje je bistveno za gradnjo harmoničnih odnosov, ki temeljijo na spoštovanju in empatiji.”

Shankar poudarja povezavo med ljubeznijo do sebe in srečo:

“Ljubezen do sebe je ključni dejavnik pri iskanju osebne sreče. Ko s seboj ravnamo prijazno in sočutno, ustvarjamo notranje okolje pozitivnosti, ki izžareva v naše življenje in odnose. To nam omogoča, da se z izzivi soočamo samozavestno in optimistično.”

Nadaljuje s pojasnilom, da je ljubezen do sebe eno, sebičnost pa drugo:

“Skratka, imeti se rad ni sebičnost, temveč temelj za izpolnjujoče življenje in smiselne odnose. Je izhodišče za potovanje samospoznavanja, sprejemanja in ljubezni, ki posledično obogati vse naše odnose z drugimi. Zato gojite ljubezen do sebe in ji dovolite, da razsvetli vaše življenje in življenje ljudi okoli vas.”

https://www.facebook.com/padrechrystian/posts/pfbid029tw4GRfBTNUwSefRkQb5S5cPmxCmnv594Zk47oUELvPS74N7S3hmawLdPrHYzmNDl

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie.

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.