Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Z veselim decembrom nam polnijo ušesa in praznijo denarnice. Pomembno pa je tole …

martin golob vlog 127

Fotografija je last Martina Goloba

Martin Golob - objavljeno 01/12/23

Pred nami je adventni čas. Prinašam vam nekaj spodbud

Vsi nam polnijo ušesa (in praznijo denarnice) z veselim decembrom, a adventni čas je pričakovanje. Kaj pričakujem od Boga, od sebe, od bližnjega? Zravnajmo svojo pot – da bomo manj izgubljeni in raztreseni –, zravnajmo svojo pot do bližnjega. Naj bo adventni čas bolj priložnost za tišino kot za iskanje hrupa, zabav in kuhanega vina.

Da se bo Bog rodil, ne potrebuje mogočnih okraskov. Potrebuje pa tvoje srce. Če je to odprto, pa četudi je morda razmetano kot kaka “štala”, se bo Bog v njem rodil.

Kakšne nasvete dajem za duhovno rast ob adventnem času, preveri v vlogu. Ne boj se, mladi kristjan!

Martinove modre misli s pogovornih večerov:

Tags:
duhovnikMartin Golob
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.