Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Mama treh otrok se je zbudila po petih letih kome

Jennifer Flewellen

Sarah Boyles | Facebook

Kaja Zupanc - objavljeno 12/01/24

"Občutek, da je mama spet z mano, je čaroben"

Zgodba o nočni mori, ki se je pozneje razpletla v pravi čudež, se je zgodila 25. septembra 2017, na običajno ponedeljkovo jutro, ko se je 35-letna Jennifer Flewellen, žena in mati treh dečkov, odpravljala na delo. Doživela je prometno nesrečo, zaradi katere je bila pet let v komi.

Težko obdobje

To petletno obdobje je bilo izjemno težko tako za Jennifer kot tudi za njeno mamo Peggy, ki se je nedavno upokojila. Mama je vztrajala ob hčerki, obiskovala jo je skoraj vsak dan in ohranjala upanje, da se bo Jennifer nekoč zbudila.

Nekateri sorodniki in prijatelji so sprva dvomili, da se je zbudila iz kome. Tudi bolnišnično osebje je vztrajalo, da se Jenniferino stanje ne bo nikoli izboljšalo.

Prebudila jo je mamina šala

Avgusta 2022 je Jenniferina mama hčeri med obiskom v bolnišnici povedala preprosto šalo. Jennifer se je ob tem nasmehnila.

“To je bil res neverjeten trenutek zame, ker se pred tem Jennifer nikoli ni smejala,” je povedala njena mama. “Vse se je spremenilo. Začutila sem, da so se odprla vrata, ki so naju ločevala vsa ta leta.”

Srečanje s sinovi

Ko se je Jennifer prebudila iz kome, so k njej v bolnišnico odhiteli tudi njeni trije sinovi. Julian, najmlajši sin, je razkril ganljiv trenutek. “Najprej sem ji povedal, da sem Juju, in njene oči so se zasvetile. Rekla je: ‘Vau, to je moj fižolček Juju.’ Ko pa je izvedela, koliko smo že stari in dojela, da je zamudila naše odraščanje, jo je to zlomilo. Začela je jokati.”

“Občasno sva se pogovarjala o času, ki ga je zamudila, a se trudiva, da tega ne bi poudarjala, ker jo to vznemirja,” je še dejal Julian. “Moja babica ji vedno pravi: ‘Ne moreš sedeti tu in žalovati, ker z žalostjo ne boš napredovala.'”

Prebujala se je postopoma

Jennifer se je iz kome prebujala postopoma. Sprva ni mogla govoriti, izražala se je s prikimavanjem. “Na začetku je veliko počivala, nato pa je postajala vedno močnejša,” je povedala njena mati.

Dr. Ralph Wang, zdravnik v rehabilitacijski bolnišnici Mary Free Bed Rehabilitation Hospital v Michiganu, je opisal redkost tega primera: “Takšni primeri so zelo redki. Ne samo, da se je zbudila, ampak tudi napreduje.”

Sinova nogometna tekma

Lani oktobra se je Jennifer udeležila nogometne tekme, na kateri je igral sin Julian. “Bila je moja največja podpornica,” je povedal Julian, ki je bil star 11 let, ko je njegova mama padla v komo. “Občutek, da je mama spet z mano, je čaroben.”

https://www.facebook.com/SuicidePainter/posts/pfbid02wX2acrNtZEhKQLwwiHNhbwkFpHgzgKUVJkHfPowxbMWcZDGJii8Ynq3BPKE1HvQjl

Tags:
bolezen
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.