Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Vsak odhod od doma je hkrati tudi najino druženje, kar veliko pripomore k dobremu odnosu”

Marina Klinc Oset

Fotografija je last Marine Klinc Oset.

Katarina Berden - objavljeno 11/01/24

Ženska ženski – glasbenica, žena in mama Marina Klinc Oset

Marina Klinc Oset glasbo nosi v sebi že od prvih let življenja dalje. Njen oče Miro in mama Milena Klinc, ki že celo življenje skupaj prepevata, sta jo vpeljala v svet narodnozabavne glasbe, postala je članica družinskega Ansambla Mira Klinca.

Poročena je s Franjom, članom ansambla Modrijani, in je mama dveh otrok, Helene in Gabrijela. Z možem nista povezana le zasebno, ampak sodelujeta tudi poklicno, saj skupaj pojeta na porokah in pogrebih.

Kadar ne poje ali razmišlja o glasbi, se zelo rada odpravi v hribe, za katere pravi, da jo duhovno napolnijo.

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Moje idealno jutro se zgodi, ko me iz kuhinje prebudi vonj kavice in pa miren družinski zajtrk. Če mi po njem ni treba na kakšno pot, pa je še toliko bolje.

2. S čim, kje in kako se duhovno napolnite?
Duhovno me napolni odhod v hribe. Ker sem verna, obisk kakšnega romarskega mesta vedno napolni mojo dušo.

Še o Modrijanih

Oglejte si tudi, kako so Modrijani čudovito zapeli Angelčka. Objavili pa smo tudi krajšo zgodbo s pevcem Blažem Švabom, ki je spregovoril tudi o veri. Ste vedeli, da je harmonikar Rok Švabsodeloval na oratoriju?
Marina Klinc Oset

3. Kako se ob vseh obveznostih in vsesplošnem pomanjkanju časa posvetite svojemu možu?
Z možem imava srečo, ker poklicno delujeva skupaj. Skupaj pojeva na pogrebih in porokah. Vsak odhod od doma je hkrati tudi najino druženje, kar veliko pripomore k dobremu odnosu.

Marina Klinc Oset

4. V službi ste imeli naporen dan – nosite delo in težave domov? Kako se temu izognete?
Zaradi najine narave dela seveda ne moreva doma kar odklopiti možganov. Veliko prevadiva, razpravljava o glasbi, seveda pa tudi o lepih in kakšnih manj lepih spominih, ki sva jih doživela.

5. Izkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni in kaj ste se iz nje naučili?
Da sem postala žena in mama. Še vedno se učim … To področje je sod brez dna. 🙂

6. Vaše življenje je neločljivo povezano in prepleteno z glasbo. Česa nas lahko glasba nauči? Česa uči vas?
Glasba lahko v prvi vrsti poslušalca sprosti, mene včasih tudi znervira. 😄 Tehnično gledano pa me uči preizkušati glasovne meje in razmišljati o kar najbolj različnih interpretacijah.

7. Glede na to, da sta oba z možem glasbenika – kako krmarita med glasbenima karierama (veliko nastopov, zasedeni večeri …) in zasebnim življenjem? Je potrebno veliko obojestranskega prilagajanja?
Midva z možem sva res veliko odsotna, ko pa le lahko, si vsekakor vzameva dva prosta dneva in gremo v Logarsko dolino. To je naša sanjska destinacija. Tam se odklopimo od dela in se res posvetimo drug drugemu.

Se pa na žalost družinsko življenje prilagaja delu, verjetno je tudi drugje tako.

Marina Klinc Oset

8. Kakšno sporočilo želite s svojo glasbo predati poslušalcem?
Na poslušalce želim predvsem vplivati … Vsakič drugače. Na porokah seveda kar se da pozitivno, poživljajoče in veselo, na pogrebih pa tolažeče in umirjajoče.

V glavnem si želim, da po končanem nastopu nisem le še ena pevka, ampak Marina, ki si jo zapomnijo.

9. Kakšen je vaš večerni ritual, ki vas umiri?
Z dobro družinsko večerjo in kakšnim dobrim filmom nikoli zgrešim. V poletnih časih pa, če se najde prost večer, sedenje na terasi s Franjem ob pivu. 🙂

10. Biti ženska je lepo, ker …?
Ker dejansko verjamem v rek, da ženske podpiramo tri vogale v hiši. Pa seveda lahko dodamo kanček miline in topline.

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.