Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 4. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Glasbenik napisal pismo 85-letnici, ki je v ujetništvu našla oporo v njegovi glasbi

The Italian tenor and singer Andrea Bocelli

D-VISIONS | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 19/01/24

Bocellijeva glasba ji je pomagala, da je lažje prebrodila dneve v ujetništvu

Oktobra lani je bila 85-letna Izraelka Yaffa Adar ena od približno 240 ljudi, ki jih je palestinsko islamistično gibanje Hamas v napadu na Izrael zajelo kot talce. Yaffa je bila najstarejša med zajetimi ljudmi.

V tem grozljivem obdobju je našla vir moči v glasbi slovitega tenorista Andree Bocellija. Vsakodnevno si je v glavi prepevala melodije Italijanove glasbe in se tako spopadala s preizkušnjo najbolje, kot je znala. Potem, ko je bila izpuščena iz ujetništva, je svojo izkušnjo podelila z drugimi.

Čudovit pevčev odziv

Njena zgodba je prišla na uho članom Bocellijeve ekipe. S solznimi očmi so poslušali o njenem spopadanju s strašljivo situacijo in novico posredovali Bocelliju, ki je bil tako ganjen, da se je odločil svoji oboževalki napisati pismo.

“Resnično si nikoli nisem mislil, da se bo moj skromni glas, to veliko darilo, ki sem ga nezasluženo prejel iz nebes, nekoč lahko izkazal za tako pomembnega,” je med drugim zapisal v pismu.

V nadaljevanju je še iskreno razložil, v kolikšni meri je zgodba Adarjeve pomembna zanj. Spodbudila ga je namreč, da poje z “vnovičnim navdušenjem, z obnovljeno vero, novo energijo”.

Brisanje bolečih spominov

Bocelli je še izrazil upanje, da se bo lahko nekoč osebno srečal z Adarjevo in ji zapel v živo, da bi, “kolikor je le mogoče, izbrisal boleč spomin na strašne dni, ki si jih ne morem niti predstavljati”. Adarjeva je bila nad pevčevimi besedami vidno ganjena in so se ji gotovo vtisnile globoko v srce.

Pismo ne kaže samo na Bocellijevo prijazno srce in ponižnost, ampak tudi na njegovo iskreno ljubezen do svojih oboževalcev. In kar je najpomembneje, izkušnja Yaffe Adar nas spomni, kako močno zdravilo je lahko glasba v najtežjih trenutkih.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.

Tags:
slavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.