Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 30. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Od hvalnice do trpljenja: sporočilo cvetne nedelje

lent

udra11 | Shutterstock

Aleteia Slovenija - objavljeno 23/03/24

Razlaga evangelija za cvetno nedeljo

Cvetna nedelja, znana tudi kot nedelja trpečega Kristusa, označuje začetek velikega tedna pred veliko nočjo. Ta dan je zaznamovan s slovesnim prihodom Jezusa Kristusa v Jeruzalem, kjer ga je ljudstvo pozdravljalo s palmovimi vejicami in hvalnicami. Predstavlja simbol upanja, odrešenja in zmage ter spomin na Jezusovo trpljenje in daritev za odrešenje človeštva.

“Ko je Jezus prijezdil v Jeruzalem, so ga ljudje pričakali s palmovimi vejicami in mu izrekali hvalnico. Vejice so celo položili na tla in mu naredili častno pot. Slišali pa smo tudi drugi, zelo pretresljivi in žalostni del zgodbe. O tem, kako se je čez nekaj dni v Jeruzalemu zbrala druga množica pred sodnikovo hišo. Namesto butaric so dvignili svoje prste in kazali na Jezusa. Namesto ‘Hozána! Blagoslovljen, ki prihaja v Gospodovem imenu’ so vzklikali: ‘Smrt zasluži, križaj ga!'”

Nagovor ob nedeljskem evangeliju je pripravil duhovnik Mitja Markovič, v njem pa še posebej poudarja pomen zaupanja in zvestobe.

Vabljeni, da mu skupaj z otroki prisluhnite:

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.