Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Sveto zdravilo proti prepirom pod domačo streho

YOUNG,WOMAN,ARGUMENT

Shutterstock

Aleteia - objavljeno 14/07/18

Zdravilo nima stranskih učinkov in se ga lahko uporablja brez kakršnihkoli omejitev

Nek bogati par je, kljub vsemu svojemu bogastvu, živel v stalnih nesoglasjih. Prepirala sta se prav vsak dan. Zanju je bil zakon vse kaj drugega kot srečno sobivanje; žena je mnogokrat z grenkobo jokala.

Nekega dne ji je pod roke prišla knjiga z naslovom Preprosta zdravila za dom. Knjiga je bila rokopis in prepoznala je, da je pisava v knjigi prišla izpod roke njene babice.


COUPLE

Preberite še:
Kako se dobro prepirati? Obstajajo priporočila

Ko je listala knjigo, je na njeno presenečenje zagledala ta naslov: Domače zdravilo za nezadovoljstvo. Z veliko pozornostjo je prebrala zapisano.

Pisalo je:

“Vsakokrat, ko se počutite slabo ali ste vznemirjeni, pojdite do podobe Ecce Homo in pokleknite pred njo. Tako jo nekaj minut (na primer tri) pozorno opazujte, nato zmolite tri očenaše, še preden vstanete. To vam bo prineslo mir in zadovoljstvo. To mi je naročil moj spovednik. To zdravilo sem uporabljala 30 let in pri meni ni nikoli zatajilo.”
ECCE HOMO
PUBLIC DOMAIN

Ecce homo

KŁÓTNIA

Preberite še:
Izbruhi jeze? Tu je rešitev

Gospa se je spomnila, da je pred časom omenjeno babičino sliko spravila. Še vedno je bila nekje zgoraj, na podstrehi. Takoj jo je šla iskat. Previdno je z nje spihala prah, nato jo je obesila v svojo sobo.

Vsakokrat, ko je čutila, da se pod njeno streho tihotapi prepir, je posegla po zdravilu, ki ga je priporočila babica.

Ko je opazovala obraz našega Gospoda, tako žalostnega, a še vseeno tako ljubečega, je postajala bolj potrpežljiva, to spremembo pa je opazil tudi njen mož.

Z nasmehom na obrazu mu je odgovorila: “Našla sem odličnega profesorja.” On je seveda želel vedeti, kdo je ta profesor. Popolnoma iskreno mu je povedala, kaj se ji je zgodilo. Kmalu se je začel tudi njen mož zatekati k uporabi tega zdravila, kadarkoli je zaslutil, da v hiši prihaja do kakšnega nesporazuma.

Tako sta se čez čas v njun dom in v njuno družino vrnila mir in sreča, brez nesporazumov.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Maja Pintarič.


Kids fight

Preberite še:
Zakaj je otrokom dobro dovoliti, da se prepirajo


COUPLE,MARRIED,DINNER

Preberite še:
Pet stavkov, ki jih mož ne sme reči svoji ženi


MARIJA KREBELJ

Preberite še:
“Tako učitelji kot starši smo okuženi s permisivno vzgojo”

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.