Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 21. junija |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

“Vso noč sem molila, da bi sošolci prišli na sinov rojstni dan”

SINGLE MOTHER

Bokan - Shutterstock

Marjeta Bec - objavljeno 08/10/18

Kako je pomagal Bog, ki ga obupana mama sploh ni poznala

Ob izteku poletja smo se ob priliki okroglih jubilejev dobile s prijateljicami iz šolskih dni. V pogovoru, polnem smeha in obujanja spominov, smo si izmenjale tudi doživetja naših družin.

Mama v stiski

Prijateljica, ki nima osebne izkušnje vere, saj prihaja iz neverne družine, je pripovedovala o stiski, ki jo je doživela ob sinovem rojstnem dnevu. Zaradi narave moževe službe večino dni v tednu sama skrbi za družino.


MUM; TIRED; TABLE

Preberite še:
Mama je vreme družine

Starejši sin, šolar, ima zaradi svoje diagnoze težave z navezovanjem stikov s sovrstniki, zato je v razredu velikokrat nerazumljen. Ko je letos praznoval svoj rojstni dan, je želel praznovati s sošolci. Poslali so vabila, a večer pred dnevom praznovanja udeležbe ni potrdil niti eden.

Sin se je veselil, pripovedoval, kako lepo se bodo imeli na bazenu; prijateljica pa mu ni upala povedati, da po vsej verjetnosti na praznovanje ne bo nikogar.
Preberite še:
A to so vsi vaši? Ne, še tri imam doma!

Molitev k Bogu, ki ga ne poznaš

Sama, v stiski, z odsotnim možem se je obrnila na Boga. Čeprav ne pozna molitvenih obrazcev, je celo noč molila in prosila Boga za pomoč, da njen sin ne bi trpel. Naslednji dan so začele prihajati potrditve udeležbe. Praznovanje je lepo uspelo.


SERENA

Preberite še:
Serena Williams mamicam: Občutek, da ne zmorete, je nekaj običajnega

Kakšna pa je tvoja vera, žena?

Ganjena ob njeni pripovedi – kot mama sem se brez težav vživela v njeno stisko – sem pomislila: kakšna pa je moja vera? Občudovala sem njen pogum, da je prosila za pomoč Boga, ki ga sploh ne pozna. Kolikokrat se sama znajdem v stiski, pa kar ne upam prositi Boga za pomoč, ker v srcu morda niti ne verjamem zares, da me lahko Bog usliši.


MOM,SON,FRUSTRATED,MESS

Preberite še:
Včasih imam občutek, da sem mati samohranilka

Če bi imeli vero kakor gorčično zrno … (Mt 17,20)

Gospod nam obljublja: “Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ‘Prestavi se od tod tja!’, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče.” Hvaležna sem tej prijateljici, ki mi je s svojo pripovedjo pokazala, da se Bog ne ozira na “etiketo” vernega kristjana, ko želi izkazati svojo dobroto. In mi hkrati omogočila, da razmislim o svojem zaupanju v Božjo veličino in vsemogočnost.

Vir: Družina In Življenje, diz.si.


MATIC PAVLIC

Preberite še:
Matic Pavlič in njegova stvaritev, ki bo gluhim spremenila svet


MONTE OLIVETO MAGGIORE,SIENA

Preberite še:
5 zgodovinskih samostanov v Italiji, kjer lahko prenočujete brezplačno


MARKO RIJAVEC

Preberite še:
Kaj me je na poti v Compostelo naučil obisk supermarketa

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.