Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Najbolj razširjena svetopisemska aplikacija na svetu zdaj na voljo tudi v slovenščini

SVETOPISEMSKA DRUZBA

SVETOPISEMSKA DRUŽBA SLOVENIJE

Tereza Mohar - objavljeno 02/10/19

Preverite, kaj vse prinaša slovenska različica YouVersion

Svetopisemska družba Slovenije je kar nekaj časa iskala najboljše orodje, ki bi kristjanom pomagalo ob vsakodnevnem branju Božje besede stopati v živ odnos s Kristusom. 21. septembra je v slovenskem jeziku dala na voljo največjo in najbolj razširjeno aplikacijo za branje Svetega pisma na svetu – YouVersion.


POLETJE Z BESEDO

Preberite še:
Iščete osvežitev? Potem je ta projekt kot nalašč za vas!

Ta ne nadomešča knjige in živega odnosa v skupnosti, modro pa izkorišča tehnologijo, ki nam je na voljo, saj vsakomur s pametnim telefonom omogoča dostop do Božje besede in skupnega branja na kateremkoli kraju in ob kateremkoli času. Kaj vse prinaša, si lahko ogledate v predstavitvenem posnetku.

https://www.facebook.com/svetopismo/videos/707798703028505/?v=707798703028505

Neverjetne številke

O prvem mestu, ki ga aplikacija zaseda med podobnimi izdelki, nazorno spregovorijo naslednje številke: aplikacija ima po svetu več kot 390 milijonov uporabnikov, v njej je na voljo več kot 1900 različnih prevodov Svetega pisma v več kot 1300 jezikih, vmesnik pa je na voljo v več kot 60 jezikih.
Preberite še:
Ali je smiselno odpirati Sveto pismo po naključju, z namenom, da bi našli odgovor?

Novosti, ki jih aplikacija prinaša

V aplikaciji je bilo sicer že do sedaj možno brati nekaj prevodov Svetega pisma v slovenščini, velika novost pa je celoten vmesnik v slovenskem jeziku, ki so se mu pridružili še bralni načrti ter popolnoma brezplačen prenos celotnega Slovenskega standardnega prevoda.

V aplikaciji je na voljo tudi Življenje z Jezusom, prevod Nove zaveze v sodobnem jeziku, v katerem je odslej dosegljiv tudi čisto nov prevod Matejevega evangelija.


BIBLE

Preberite še:
Kdo je Sveto pismo razdelil na poglavja in vrstice?

Izdelate si lahko zapiske ali celo fotografije!

V aplikaciji lahko primerjate vrstice iz različnih prevodov in spoznavate, kako vsak na svoj način izraža določeno sporočilo, lahko označujete odlomke, ki vas nagovorijo, si ob njihovem branju delate zapiske, ustvarjate umetniške fotografije s svetopisemskimi vrsticami in jih delite s prijatelji znotraj aplikacije, na družabnih omrežjih ali prek e-pošte itd.

Funkcija Dogodki je na voljo vsem organizatorjem različnih dogodkov s krščansko vsebino po Sloveniji, saj lahko vanjo dodajajo svoje prispevke in tako dosežejo več tisoč uporabnikov aplikacije.
Preberite še:
6 nasvetov, kako ostati človeški na družbenih omrežjih

Aplikacija je primerna tudi za različne skupine

Ena od najboljših vsebin v aplikaciji so bralni načrti, med katerimi najdete bralne sezname, kateheze in molitvena premišljevanja, dopolnjena z video vsebinami, vse te vsebine pa vam pomagajo razviti dnevno navado branja Božje besede.

Ker aplikacija deluje tudi kot družabno omrežje, lahko te načrte in preostale vsebine znotraj nje berete in o njih premišljujete s svojimi prijatelji ali člani svoje biblične, molitvene, mladinske ali kake druge skupine v župniji ter tako ostajate povezani tudi v obdobjih med vašimi rednimi srečevanji v živo.


OTROSKI VEROUK

Preberite še:
Verouk, ob katerem otroci niti ne pomislijo, da bi po birmi “odpadli”

Vse te vsebine bo Svetopisemska družba nadgrajevala in širila s pomočjo pastoralnih delavcev in voditeljev različnih skupin, ki jim bo aplikacija služila kot orodje po župnijah in skupnostih.

Aplikacija je popolnoma brezplačna

“Aplikacija in vsi prevodi v njej so na voljo popolnoma brezplačno in na tem mestu bi se radi zahvalili tudi vsakemu od prostovoljcev, ki so pomagali pri prevajanju nekaterih vsebin. Dajemo jih v dar z namenom služenja vsem ljudem ter z upanjem, da jih bo vsebina Svetega pisma tako lažje dosegla in spreminjala njihova življenja. Radi bi vas povabili k donaciji zneska, ki se vam zdi ‘pravičen dar’ in je v skladu z vašimi zmožnostmi ter vam predstavlja vrednost tega, kar z aplikacijo in vsemi brezplačnimi prevodi Svetega pisma prejmete,” je povedal Marko Ipavec, vodja projekta Aplikacija Sveto pismo – YouVersion pri Svetopisemski družbi Slovenije.
Preberite še:
Rak dojk pri 27 letih: “Vsak večer me je bilo strah, ali se bom zjutraj sploh zbudila”


MINDFULNESS

Preberite še:
Sprejmete oktobrski izziv?


Man Praying

Preberite še:
Si želite iti vsak dan k maši, pa preprosto ne morete?

Tags:
Sveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.