Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Igralko, ki je bila žrtev spolnega nadlegovanja, je rešila močna vera

ELENA DE TELLITU

@elenadetellituoficial

Jesús V. Picón - objavljeno 13/07/22

Ponudili so ji visoko vsoto denarja, vendar ni hotela nasprotovati svojim načelom in vrednotam

Elena de Tellitu je mati, katoličanka in mehiška igralka, znana po svojih vlogah v televizijskih nadaljevankah in reklamah. Zaradi svoje lepote je postala slavna in prepoznavna tako v Mehiki kot v Združenih državah Amerike.

V svoji več kot 28-letni karieri je bila deležna tudi več tisoč dolarjev vrednih ponudb za raznovrstne spolne in druge usluge, ki so bile v nasprotju z njenimi načeli in vrednotami.

Elena pripoveduje, da je imela vedno visoke cilje in sanje, vedno je verjela vase in v Božjo pomoč. Prav zaradi tega je uspela zgraditi uspešno kariero, vendar je hitro ugotovila, da svet slavnih ni tako popoln.

Spregovorila je tudi o vedno večjem trendu objavljanja in prodajanja intimnih fotografij na najrazličnejših spletnih straneh in platformah. Kot pravi, se je ta fenomen močno razširil v času epidemije, saj so se mnogi znašli v finančni stiski. Veliko mladih se za to najverjetneje odloča, ker se bojijo in ker nimajo vere, nato pa se znajdejo v še hujši stiski, ko ugotovijo, kaj so naredili.

Draga cena za slavo

Ravno v času, ko je Elena postajala vedno bolj slavna, se je v zasebnem življenju soočala z velikimi stiskami. Bila je v postopku civilne ločitve (cerkveno se ni nikoli poročila). Postala je mati samohranilka in zato je nujno potrebovala denar za preživetje.

Prav v tistem času so jo poklicali iz uredništva neke revije, ki ji je ponujala denar za gole fotografije. Elena je vedela, da tega ne bi naredila za nobeno ceno. Čez čas ji je sin dejal, da je zares vesel, da se je pravilno odločila.

To jo je spodbudilo k nagovarjanju mladih, naj dobro razmislijo, preden sprejmejo tvegane odločitve. Sama namreč verjame, da je zelo malo tistih, ki pozneje takšne odločitve ne obžalujejo.

Po ločitvi se je njen svet spremenil

Nekateri so jo opozarjali, naj bo vseeno previdna pri zavračanju tovrstnih ponudb, saj bo morala nahraniti svojo družino. Ko je bila še poročena in je že bila mati, so na njo dostikrat gledali kot na “neuporabno”, njej pa je to predstavljajo olajšanje, saj je bila na neki način zavarovana pred takšnimi ponudbami.

Po ločitvi je velikokrat dobila neprimerne ponudbe, vendar se jim je ves čas upirala. Na neki točki je bila že močno utrujena od zavračanja poročenih in drugih moških, vrata v svet slave pa so se ji začela počasi zapirati.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

Notranji mir

Danes Elena ni najbogatejša ženska na svetu, vendar živi srečno in v miru. Zahvaljuje se Bogu za vse vloge, ki jih dobiva na podlagi svojih igralskih talentov, ne pa na podlagi ponižanja in ustrahovanja.

“Kako žalostno je, da se nekatere ženske ne zavedajo moči, ki jo imajo. Sama vem, kako močna sem lahko. Ženske smo skrivno Božje orožje in moramo delati za dobro ter ljudi voditi k Bogu.”

Na tem mestu želi Elena opozoriti tudi moške, naj bodo močni in previdni ter spoštujejo ženske, saj se bo, kot pravi “ženska zares zaljubila vanje, če bo vedela, da je cenjena”. Opozarja jih, naj bodo poleg ženske zunanjosti pozorni tudi na lepoto njene duše. “Potrebujemo moške, ki bodo znali ljubiti, kot je ljubil Jezus!”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Katarina Berden.

Tags:
slavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.