Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

5 stvari, o katerih morate razmisliti pred iskanjem “idealnega” moškega

shutterstock_1606120177.jpg

fizkes I Shutterstock

Cecilia Zinicola - objavljeno 03/01/23

Ne vemo, kdaj se bo pojavil naš življenjski sopotnik. Kaj lahko medtem storimo, da bomo na ta trenutek pripravljene?

Ženske imamo predstavo o nekem idealnem moškem, toda kakšne smo me same?

Stopiti na pot ponižnosti, ljubezni, upanja, potrpežljivosti in strpnosti nam bo pomagalo najti tisto osebo, o kateri sanjamo.

1Poglej vase

Ženska, ki ne pogleda vase, o sebi nima dovolj informacij. Ko gre za ljubezen, ne moreš ljubiti tistega, česar ne poznaš. Prav tako ne moreš dajati tistega, česar ne ljubiš. Ljubezen je natanko to: dajanje!

Zato je prvi korak, da si popolnoma iskrena do sebe in ponižno prepoznaš svoje pozitivne in negativne lastnosti, okrepiš dobro in izboljšaš tisto, kar se da izboljšati. Ne gre za to, da si popolna, ampak za to, da se zavedaš svojih močnih in šibkih plati in si odprta za učenje, ki ti bo omogočilo rast.

Moč ljubezni se bolj jasno pokaže, ko se razkrijejo naše slabosti. Dobrota vedno pomeni žrtvovanje, čas in predanost.

2Imej se rada

Brez ljubezni nepopolnosti ni mogoče zdraviti na dober način. Srečnejša boš, če boš cenila tisto, česar se ne da spremeniti.

Nič ni bolj privlačnega kot ženska, polna samozavesti. Če si zadovoljna s tem, kar si, si sposobna bolj ljubiti druge. In če si zadovoljna sama s sabo, bodo tudi drugi s teboj.

Prepoznavanje lastne vrednosti in pristno samospoštovanje ti bosta pomagala ohraniti smernice za to, kako bi moral moški ravnati s teboj. Moški, ki te resnično ljubi, bo prepoznal tvojo vrednost in te temu primerno ljubil. Cenil bo malenkosti, zaradi katerih si edinstvena, in te ljubil v celoti, s tvojimi vrlinami in pomanjkljivostmi in do določene mere ne glede na te vrline in kljub tem pomanjkljivostim, če gre za resnično in trdno zgrajeno ljubezen.

3Ne oklepaj se preteklosti

Ženskam je težje pustiti stvari za seboj, opustiti spomine ali pretekle izkušnje. Tvoje pretekle izkušnje so te izučile, vendar to ne pomeni, da moraš živeti vezana na preteklost. Kar ostane, je lekcija. Nima smisla izgubljati časa s tem. Uči se iz napak, rasti in pojdi naprej.

Ne boj se odpreti svojega srca in samozavestno pogledati onkraj svoje neposredne realnosti. Čeprav se včasih zdi, da ne more biti nihče drug, še vedno obstaja nekdo, ki čaka, da te spozna. Vedno imej upanje v to, kar prihaja!

4Ne išči obupano

Dobro je biti pozorna, a ne obupana. Obup ni privlačen. Ne prijavljaj se na vsako spletno stran za zmenke in ne hodi na zmenek z vsakim fantom, ki ga srečaš. Bodi izbirčna. Pomembno je, da si odprta in pripravljena spoznavati nove ljudi. Če imaš samozavest, se bo to opazilo, in če ti je nekdo všeč, lahko celo k njemu pristopiš in poskusiš vzpostaviti stik s popolno naravnostjo.

Ljubezni ne najdemo vedno ob pričakovanem času. Potrpežljivost je vrlina, ki jo je treba vaditi, preden začneš kakršnokoli razmerje. Ne pozabi, da prava ljubezen ni sebična: nismo v zvezi, da bi zadovoljili našo željo, ampak predvsem, da bi osrečili drugega.

5Ne pričakuj, da bo enak kot ti

Moški se razlikujejo od žensk. Različno razmišljajo, vidijo in delujejo. Če tega ne veš, ne boš nikoli mogla razumeti drugega in prepoznati lepote dopolnjevanja. Pripravi se na novosti in ne zavrzi nekoga prehitro, ker ni takšen, kakršna si ti. Daj mu čas, da ga lahko spoznaš, ker lahko iz rok izpustiš izjemnega človeka.

Ne sledi zgolj čutom. Bodi racionalna in razmisli o tem, kaj je zate najpomembnejše. Poskušaj graditi prijateljstvo in delaj na svoji strpnosti. Če česa ne razumeš, lepo vprašaj, da ti razloži, uporabi svoj ženski dar besede in okrepi dialog. Komunikacija je ključna za vsako uspešno zvezo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie.  Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.