Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Za starše, ki so izgubili otroke: “Vdihnila sem novo življenje in vstala iz duhovnega groba”

shutterstock_1093433033.jpg

Cristina Conti | Shutterstock

Valerija Trček - objavljeno 14/01/23

Žalujoči starši se dan za dnem zbujajo brez svojih otrok in nosijo v srcu neznosno bolečino. Tem je namenjen duhovni vikend V Njegovem objemu

Od 20. do 22. januarja bo potekal že tretji duhovni vikend V Njegovem objemu za vse starše, ki žalujejo po izgubi otroka: v spontanem splavu, zunajmaternični nosečnosti, nesreči, bolezni, samomoru, mrtvorojenem otroku, smrt po operaciji ali druge izgube.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj.

“Izguba otroka je travmatična izkušnja, kar pomeni, da se zapiše globoko v naše telo, um in dušo,” je povedala Katarina Nzobandora, vodja duhovnih vikendov V Njegovem objemu. Žalujoči starši se dan za dnem zbujajo brez svojih otrok in nosijo v srcu neznosno bolečino. Smrt otroka (ali več otrok) starše, in tudi druge bližnje sorodnike, zaznamuje. Trudijo se živeti naprej po najboljših močeh.

Duhovni vikend V Njegovem objemu daje udeležencem priložnost, da se odmaknejo od vsakdanjih zahtev in se osredotočijo na boleč proces ozdravljenja po izgubi otroka.

“Kaj sploh je ozdravljenje? To ne pomeni, da bi starši na svojega otroka kar pozabili. Ne, svojih otrok nikoli ne pozabimo. Ozdravljenje pomeni, da spremenimo svoj pogled na to izkušnjo, da se uspemo premakniti od bolečine in živeti naprej. Jezus je edini, ki lahko ozdravi globoko rano izgube.”

Vtise s preteklih duhovnih vikendov lahko preberete v fotogaleriji:

Duhovne vaje sooblikujejo strokovno usposobljeni prostovoljci, ki so tudi sami prestali izgubo otroka. V Njegovem objemu je dodelan program, edinstven model skupinske terapije, ki nudi psihološko in duhovno potovanje k ozdravitvi po izgubi otroka.

“Delo v skupini je velika prednost. Starši, ki žalujejo, pogosto ne najdejo besed, s katerimi bi lahko opisali svojo bolečino. Ko slišijo druge žalujoče, pa se lahko v teh besedah najdejo in tako hitreje dosežejo ozdravljenje,” je povedala Katarina.

Vsi, ki se želite prijaviti na duhovni vikend, lahko pišete na naslov prijava@vnjegovemobjemu.si. Več informacij najdete na spletni strani V Njegovem objemu ali na njihovem Facebook profilu.

V-Njegovem-objemu_duhovne-vaje.jpg

Tags:
otrocismrtsplav
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.