Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 28. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Povabite svetnika, naj z vami moli rožni venec

woman praying

Roman Zaiets | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 18/02/23

Če imate težave z molitvijo rožnega venca, povabite svetnika, naj moli z vami

Molitev rožnega venca se nam pogosto zdi precej težavna, saj nas številne obveznosti vztrajno odvračajo od nje.

Pa ne le to: mnogim od nas se lahko rožni venec zdi celo dolgočasen in bi s svojim časom dosti raje počeli kaj drugega.

Eden od načinov, kako obogatiti čas molitve rožnega venca, je skupna molitev s svetnikom v nebesih.

To je lahko svetnik, ki je bil za takega že razglašen, ali pa nekdo, za kogar trdno verjamemo, da je v nebesih. Kot pojasnjuje Katekizem Katoliške cerkve, svetniki ostajajo mogočni priprošnjiki.

Priprošnja svetnikov. “Ker so namreč nebeščani tesneje zedinjeni s Kristusom, zato celotno Cerkev krepkeje utrjujejo v svetosti … Ne nehajo … prositi za nas pri Očetu, darujoč zasluženja, ki so jih pridobili na zemlji po edinem sredniku med Bogom in ljudmi, Kristusu Jezusu … Njihova bratska skrbnost je v zelo veliko oporo naši slabosti.

KKC 956

Svetniki se nam bodo z veseljem pridružili pri molitvi rožnega venca s svojega mesta v nebesih. Čeprav jih ne bomo mogli videti in verjetno ne bomo čutili njihove navzočnosti, bomo morda presenečeni nad nevidno milostjo, ki jo bomo prejeli s takšnim početjem.

Ko boste torej naslednjič molili rožni venec, premislite o tem, da bi k molitvi povabili svetnika!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
molitevrožni venecsvetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.