Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 6. maja |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Po kakšnem vrstnem redu brati knjige priljubljene pisateljice Tesse Afshar?

Tessa Afshar knjige

Družina

V slovenščino je doslej prevedenih 10 romanov Tesse Afshar

Aleteia Slovenija - objavljeno 13/01/24

Marsikateri bralec je v zadregi, kako bi se lotil branja pisateljičinih romanov, ki se opirajo na Sveto pismo

Ameriška pisateljica Tessa Afshar je s svojimi romani, ki temeljijo na svetopisemskih likih, priljubljena med slovenskimi bralci. V slovenščino je doslej prevedenih 10 njenih knjig, marsikateri ljubitelj pa se gotovo že veseli prevoda njenega 11. romana, ki je izšel novembra.

Preberite več o pisateljici:

Njeni romani se dogajajo v različnih svetopisemskih časih. Dragulj v pesku, Na polju milosti, Zaklad rubinov, Pravi zaklad, Nilski dragulj in Skriti princ se odvijajo v Stari zavezi. V Novo zavezo pa uvrščamo romane Kraj tišine (ki je doslej edina zgodba po evangeljskem motivu), Hči Rima, Kruh močnih in Tatica iz Korinta.

Ob tem se marsikdo sprašuje, po kakšnem vrstnem redu je najbolje prebirati avtoričine romane. Edini dve zgodbi, ki se pravzaprav navezujeta ena na drugo, sta Zaklad rubinov in Pravi zaklad.

Romane, ki so v prevodu izšli pri založbi Družina, pa lahko prebirate tudi po vrstnem redu nastajanja zgodb. Kako si sledijo? Preverite v fotogaleriji.

Veliko bralnih užitkov želimo!

Tags:
knjige
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.