Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 4. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Vnuki po dolgih letih prespali pri starih starših: “Tega ne bova nikoli pozabila”

Amber Hauck

Amber Hauck | Facebook

Kaja Zupanc - objavljeno 20/01/24

"Radi bi, da to postane vsakoletna tradicija"

Stara starša Linda in Ronald George sta bila presenečena, ko je njunih pet vnukov – Amber, Kelsey, Morgan, Jenna in Adam pred kratkim v pižamah in z blazinami v rokah zvečer pozvonilo na njuna vrata. Odločili so se, da bodo večer preživeli z babico in dedkom in pri njima tudi prenočili.

Skoraj vsi so že poročeni in imajo majhne otroke. Da so lahko izvedli svoj načrt, so za malčke poskrbeli njihovi zakonci.

“Babica in dedek nista nič slutila,” je povedala vnukinja Amber. “Pred nami so bili na obisku pri njima že naši starši … Vedeli so, da bomo prišli. Tako smo dobili videoposnetek.”

Čeprav je bilo to prijetno presenečenje, je babico najbolj skrbelo, kdo bo poskrbel za pravnuke. Poleg tega je s težavo privolila v to, da bodo vnuki spali kar na tleh. 🙂

“Mislili smo, da bomo gledali film, vendar smo tako dolgo igrali domino, da nismo prišli do tega,” je še dejala Amber. “Pri tem smo se res zelo zabavali.”

Amber Hauck

Obujanje spominov na otroštvo

Preostanek noči so preživeli v spominih na pretekla druženja in na “epske” zajtrke dedka Ronalda, ki so vedno sledili naslednje jutro.

“Šalili smo se, da zjutraj pričakujemo zajtrk, kar je tudi storil! Kot vedno je pripravil klobase in francoske štručke. Vsi skupaj smo sedeli za mizo in jedli. Bilo je lepo.”

Ni treba posebej poudarjati, da je bilo to druženje nepozabno tudi za gospoda in gospo George. “Všeč nama je, da so otroci to naredili za naju. Tega ne bova nikoli pozabila.”

S tem dejanjem so navdihnili tudi druge vnuke po svetu

Naslednji dan so na družbenih omrežjih delili posnetke ter dejali, da so “blagoslovljeni”, ker imajo v svojem življenju stare starše.

“Delam na področju zdravstvene oskrbe v domovih za ostarele, zato vem, kako osamljeni so lahko starejši ljudje,” je povedala ena od vnukinj. “Vesela sem, da je to postal ‘trend’ in da si ljudje vzamejo čas za svoje družine.”

https://www.facebook.com/sweetcakes1113/posts/pfbid025XihfNEVZSN45M5yPtwzG3Gg5kCzYnTFZgfpvgvRqyoR2PGRNf5HNzdJTqHC5uHXl

Ohranjanje družinskih tradicij

“Vedno iščemo razloge, da bi se srečali. Radi se zbiramo pri starih starših zaradi velike dnevne sobe, ki jo imata.”

Med njimi je res dragocena vez. Vnuki so svojega dedka opisali kot nekoga, ki je “res zabaven”, “brez skrbi na svetu” in pozitivno misleč, ki se je vedno pripravljen pridružiti pravnukom pri igri na tleh.

“Nočno druženje je bilo zelo uspešno,” je sklenila Amber. “Radi bi, da to postane vsakoletna tradicija, če se bodo naši stari starši s tem strinjali.”

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.