Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 30. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Mama šestih otrok: Molitev spreminja življenje

Claire de Féligonde

Avec l'autorisation de Claire de Féligonde

Mathilde de Robien - objavljeno 16/03/24

V vsakdanjem življenju je veliko priložnosti, da se spomnimo in pomislimo na Boga. Francozinja Claire de Féligonde, žena in mati šestih otrok, pričuje o molitvi, ki spreminja njeno življenje

“Z Jezusom lahko zaupam,” trdi Claire de Féligonde. Parižanka, stara 38 let, je v molitvi našla dihanje, nepogrešljivo v njenem življenju ženske, žene in matere. V podkastih in knjigah (pri založbi Emanuel je 2023 izšla Mama moli) o svoji izkušnji navdušujoče pričuje drugim materam.

Neomajno zaupanje v Jezusovo navzočnost in njegovo ljubezen goji že iz najstniških let, vse od duhovnih vaj v Paray-le-Monialu. “V Boga sem vseskozi verjela, a naenkrat sem spoznala, da me Bog ljubi, da je Jezus moj odrešenik in da so vsi boji vnaprej dobljeni, ker mi nikoli ne bo manjkalo ljubezni,” nam je zaupala.

Od tistega dne Claire čuti potrebo, da se odpre tej ljubezni, ki je zanjo vir ljubezni do bližnjega, poguma, ustvarjalnosti … “Morala sem začeti moliti, to je bilo zame bistveno. Molitev osmišlja vse, kar živim, tudi tista najmanjša ponavljajoča se dejanja. Z Jezusom čisto vse dobi smisel.” Toda v vsakdanjem življenju matere številne družine ni tako lahko najti časa za molitev.

“Nisem nikakršna specialistka za molitev, prej specialistka za težave pri molitvi!” z nasmehom prizna družinska mati. Želja biti z Bogom se kljub oviram ni ohladila. Pravzaprav je Bogu najprej zaupala težavo: “Gospod, želel si, da postanem mati, zdaj mi pa pomagaj! Daj mi zamisli, da bo moj dan prežet z molitvijo.”

Pogovor z Bogom skozi ves dan

Ni ji bilo treba dolgo čakati na zamisli, Claire je izdelala nekaj tehnik, kako se čez dan pogovarjati z Bogom. “V molitvi ne občutim nič. Toda vem, da je Jezus tukaj, to mi zadostuje. Z njim se je enostavno pogovarjati,” nam je zaupala in podala nekaj primerov njenih vsakodnevnih molitev:

  • Težko jutranje prebujanje po noči dojenčkovega joka? “Gospod, utrujena sem, toda ta dan želim preživeti s teboj, dajem ti svoj strah, da me ne bo čisto prevzel.”
  • Se otroka kregata med seboj? “Gospod, blagoslovi otroka.”
  • Ali je treba obvladovati tečnarjenje, jezo? “Gospod, pomagaj mi, da ne izgubim potrpežljivosti.”
  • Je učiteljica dala za naučiti se dolgo in zahtevno pesem? “Gospod, blagoslovi učiteljico.”
  • Ali ima mož pomemben sestanek? “Gospod, izročam ti svojega moža in pogovor, pred katerim trepeta.”
  • Smo čez dan hotele poklicati prijateljico, a je prehitro minil? “Gospod, tebi jo izročam.”

Claire v najmanjšem dogodku dneva vidi priložnost za molitev. “Boga zanima vse,” zagotavlja. Sveti Pavel je dejal: Nenehno molite. To se sicer zdi nemogoče, zahtevno, če ne že kar ambiciozno. “Ampak sveti Pavel ima prav!” vzklikne mlada žena.

“Molitev je zame kot mamo dihanje in kadar mi uspe, je čudovito. Zaradi tega še nisem popolna mati ali žena, daleč od tega, toda z Jezusom ob strani sem tam, kjer moram biti, ne pogrešam ljubezni. Ne glede na to, kaj vse se dogaja, se čutim odrešeno, ljubljeno in v družbi z Njim.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila francoska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Lucija Rifel.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.