Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Kaj me je po letih strahu in zlorab popolnoma ozdravilo

MAMA

OSEBNI ARHIV

Mama - objavljeno 23/01/18

Nikoli ne zgrešiš, če izbereš življenje

Mama in oče sta se ločila, ko sem bila stara osem let. Ločitev od doma in očeta je v meni pustila globoko rano. Mami je spoznala novega partnerja. Ta me je začel spolno zlorabljati. Čeprav sem kot majhna deklica to mami povedala, me ni branila, kot bi to morala narediti. Tako je zloraba trajala deset let, do mojega 18. leta starosti.

Izgubila sem dostojanstvo, izgubila sem sebe, bila sem obupana, živela sem v občutku, da nisem nič vredna, izogibala sem se ljudi, se jih bala, ves čas sem živela v pripravljenosti, da bo nekdo nenapovedano prišel, živela sem v globoki temi, v žalosti,  z občutkom, da sem zapuščena. Poskušala sem narediti samomor.


GIRL

Preberite še:
Junakinja, ki je nasilje premagovala z lepoto


MOTHER GOING OUT

Preberite še:
Mamin čas zase ni razkošje, ampak nuja

Očim je dobil zaporno kazen, mami se mi je odpovedala. Tri leta sem živela pri gospe, a je nepričakovano umrla. Tako se mi je potrdila prva izkušnja, da se ni varno navezati in nekoga imeti rad. Ostala sem sama, brez doma.

MOTHER CHILD
PIXABAY



Preberite še:
Mlada mamica izgubila bitko z rakom. To je njena zgodba.

Stara sem bila 23 let, ko sem spoznala fanta. Zaljubila sem se na prvi pogled in kmalu nato izvedela, da sem noseča. Fant je rekel, naj naredim splav, da on ni pripravljen biti oče. Tako sem sama, brez kogarkoli, brez doma ostala z odločitvijo, ali naj sprejmem to novo življenje v sebi.

Rekla sem si, da naj se zgodi in rodi to življenje. Začela sem zaupati in slediti. Pot me je tako najprej vodila v cerkev sv. Ane, kjer sem smela doživeti Boga, spoznati Jezusa in njegovo trpljenje, Marija me je ujela v svoje naročje in rekla: “Ne boj se.”

Bog je bil ves čas z mano, le da tega nisem vedela. Nisem vedela, da v resnici ni nihče sam in izgubljen. Od tega dne je ostal in prebiva v meni. Poiskal nama je dom, pripeljal nama je ljudi, ljudi, ki so tako velikega srca, ki jih imam tako zelo rada, nikoli nisva živela v pomanjkanju. Tako se je rodil moj sin. Z njim pa so v moje življenje prišli veselje, sreča, upanje, mir. Konec je bilo iskanja.


TV SERIE MAME

Preberite še:
Zakaj se novi slovenski seriji Mame lahko brez skrbi izognete

MOTHER CHILD
PIXABAY

Izgubila sem dostojanstvo, izgubila sem sebe, bila sem obupana, živela sem v občutku, da nisem nič vredna, izogibala sem se ljudi, se jih bala, živela sem ves čas v pripravljenosti, da bo nekdo nenapovedano prišel, živela sem v globoki temi, v žalosti,  z občutkom, da sem zapuščena, in prišlo je nekaj tako velikega in me objelo.


STOPY W DŁONI MATKI

Preberite še:
Rojstvo nedonošenčka – moja zgodba

Človek nikoli ne zgreši, če izbere življenje. Vsak dan se mi tako lepo nasmiha. Sprejela sem Boga v svoje življenje in naredil je čudež. Prejela sem moč, da na molitev (v duhu) odpeljem tudi svojo mamo, da darujem to globoko rano v popolno odpuščanje, in smela sem se ponovno roditi v Svetem Duhu.

Prispevek je bil najprej objavljen na portalu Zavoda Živ!m.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.