Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Kako bodo otroci lahko v novem šolskem in veroučnem letu trenirali mišice?

Liturgicni-2022-23-_-naslovnica-1.jpg

Arhiv revije Mavrica

Aleteia Slovenija - objavljeno 02/09/22

Z zaupanjem v novo šolsko in veroučno leto

Uredništvo revije Mavrica je za dober začetek veroučnega leta pripravilo interaktiven
liturgični zvezek. Uporabljalo ga bo kar okoli 35.000 veroučencev.

Z novim letom prihajajo novosti

“Cilj Liturgičnega zvezka je otroke prebuditi v poslušanje Božje besede. Potem bo Božja beseda sama delovala naprej,” pravi urednica Mavrice Melita Košir. Z avtorico Liturgičnega zvezka, katehistinjo Kristino Vrčon Jejčič, sta pri nastajanju upoštevali številne pripombe in izkušnje katehetov, ki so se nabrale v zadnjih sedmih letih, odkar zvezek izhaja pri Založbi Družina.

Hkrati ga je uredništvo želelo nadgraditi v sodobno interaktivno gradivo, da bi otrokom ponudil več kot le nalepko ob koncu maše in odkljukano nedeljsko obveznost. Zato so interaktivnemu liturgičnemu zvezku pri Mavrici dodali še kratke video posnetke z nagovori šestih slovenskih duhovnikov k nedeljskemu ali prazničnemu evangeliju, ki ga lahko otroci poslušajo na Youtube kanalu z aktiviranjem QR kode. To otroci najdejo ob vsakem evangeliju v Liturgičnem zvezku Mavrica.

Kar 66 kratkih, dvominutnih razlag so za otroke v multimedijskem studiu Družine posneli duhovniki Marko Rijavec, Martin Zlobko, Jože Plut, Mitja Markovič, Marko Čižman in Urban Lesjak.

Otroci v zvezku najdejo tudi tematsko prilogo

Poleg nagovorov otroci v zvezku najdejo tematsko prilogo Moje molitve, šmarnice, božično devetdnevnico in povabila k sodelovanju, ki spodbujajo k temu, da se otroci v župniji čimbolj udomačijo.

Uredništvo Mavrice je letos pripravilo še eno novost, in sicer katehetske pripomočke Mavrični most in Mavrični izzivi za veroučence prve in druge triade (za 1., 2., 4. in 5., razred), saj so kateheti pogosto izrazili potrebo po teh gradivih. Ogledate si jih lahko tukaj.

Uf, kako je težko!

Učenje, testi, spraševanje, pa kupi in kupi domačih nalog … Za marsikaterega šolarja vse te obveznosti predstavljajo kar težek križ. In prav o tem, kako moramo vsak dan “sprejeti svoj križ”, govori evangelij prihajajoče nedelje. Duhovnik Marko Rijavec je ob tem povedal takole:

“Če delamo svoje vsakdanje dolžnosti, če delamo, kar nam naročijo naši starši, če opravljamo šolske obveznosti, če delamo torej tisto, kar je v našem življenju samo naša stvar in je ne more narediti nihče drug, potem v svojem življenju dobimo mišice, pa ne v telesu, ampak v srcu. In ko dobimo mišice v srcu, znamo delati tisto, za kar nas je Bog poslal na ta svet.”

No, če pa ob vseh teh “nadlogah” dobimo tudi mišice, pa niti ni tako hudo, kajne? 😊

Nagovor za prihajajočo nedeljo si lahko pogledate na spodnjem posnetku:

Vsa ta gradiva prispevajo k temu, da otroci z zaupanjem vstopajo v novo veroučno in šolsko leto.

Naj bo nadobudno, veselo in blagoslovljeno leto!

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.